Sport
2022-03-24

Mindkét debreceni pályára lépett

A DVSC játékosai közül Szujó Attila kezdőként, Bényei Ágoston csereként kapott szerepet szerdán este, az Izrael elleni 0-0-s meccsen U19-es válogatottunk hazai rendezésű Eb-selejtező elitkörében.

Az mlsz.hu beszámolója szerint férfi U19-es válogatottunk az őszi Eb-selejtezőin és a felkészülési meccsein igen meggyőző teljesítményt nyújtó izraeli együttes ellen kezdte meg szereplését a hazai rendezésű elitkörben az ETO Parkban.

A magyar válogatott az első percekben megpróbálta már az ellenfél térfelén nyomás alá helyezni az izraeli csapatot, de a vendégek készültek a mieink taktikájából, és meglehetősen hatékonyan hozták ki, és juttatták el a támadóharmadba a labdát. Az első perceket követően visszább állt a magyar csapat, de az izraeliek továbbra is veszélyesen támadtak, jól játszották meg az üres területeket, a felíveléseiket követően is gyakorta alakultak ki helyzetek Senkó Zsombor kapuja előtt.

A támadójátékunk nem állt össze az első félidőben, a megszerzett labdákból nem tudtunk építkezni, így egy távoli lövést leszámítva nem tudtunk veszélyeztetni. Az első félidő gól nélkül ért véget, de az látszott, hogy változtatni kell a játékunkon a folytatásban.

A második játékrész elején dinamikusabbá vált a játékunk, többször is eljutottunk az ellenfél tizenhatosára, de igazán nagy lehetőségeket nem tudtunk kialakítani. Az izraeliek a gyors átmenetekkel továbbra is zavarba tudták hozni a védelmünket, egy alkalommal Senkónak kellett nagyot védenie, de kiegyenlítettebb volt a játék, mint a szünet előtt.

Tímár Krisztián igyekezett frissíteni, előbb Vancsa Zalánt és Lucas Mariót küldte a pályára, majd Bényei Ágoston és Benczenleitner Barna állt be. A 71. percben Németh Dániel szabadrúgása után a keresztlécről pattant ki a labda, de izraeli oldalról nem sokkal később jött a válasz, Senkónak kellett szögletre ütnie egy léc alá tartó labdát.

A 84. percben Kerezsi a jobbösszekötő helyéről, 24 méterről lőtt kapura, a labda éppen csak elkerülte a kaput. A hajrában sem változott az eredmény, 0–0-s végeredményt hozott a hazai Eb-selejtező elitkör első találkozója.

A csoport másik szerdai mérkőzésén a skót válogatott 2-1-re legyőzte a törököket. A magyar válogatott szombaton 19.45-kor a skótok ellen folytatja szereplését a tornán.

U19-ES EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
ELITKÖR, 1. FORDULÓ
IZRAEL–MAGYARORSZÁG 0–0.
Győr, 
ETO Park. Vezette: Farrugia (máltai).
IZRAEL: Gliklics – Ilaj (Fejngold, 73.), Iszraelov, Lemkin, Revivo – Madmun, Kancepolszki (Edri, 90.) – Ibrahim (Dzsenisz, 73.), Gluh (Muhe, 73.), Lugaszi – Szenior (Markovics, 55.). Szövetségi edző: Ofir Hajim.
MAGYARORSZÁG: Senkó – Szujó A., Csinger, Debreceni Á. – Kovács M. (Gera Z., 82.), Sztojka (Simut, 56.), Horváth A., Biben (Benczenleitner, 72.) – Horváth R. (Vancsa, 57.), Németh D. (Bényei Á., 72.), Kerezsi. Szövetségi edző: Tímár Krisztián.

dvsc.hu 

RÖPLABDA Fantasztikus győzelem

Vereség két „áldozattal”

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek