Sport
2023-08-22

Ősztől újra termelheti a gólokat

Krascsenics Csilla kijelentette, hogy a Debreceni Egyetem alakulatánál ebben az évben újra magasra kerül a léc.

A DEAC női futsalosainak idén úgy is összejött az újabb duplázás, hogy a szezon hajrájában nem számíthattak Krascsenics Csillára. Kulcsemberünk térdét március végén műtötték meg, és jelenleg már a visszatérésre összpontosít.

– Az operációt követő időszak eleje nehéz volt, nagyjából másfél hónapig rögzítőt kellett viselnem, ekkor nem mozoghattam. Aztán Uj Tamás irányításával megkezdhettem a rehabilitációt a SET-ben. Nagyon szeretek vele dolgozni, és szerintem jó úton haladunk. Már futhatok, emellett külön öröm, hogy a labda is előkerül a foglalkozásokon. Úgy fest, hogy leghamarabb novemberben térhetek vissza a pályára. Türelmesnek és fegyelmezettnek kell maradnom, nem szabad semmit sem siettetni – hangsúlyozta Krascsenics Csilla, aki ugyan több meccsről lemaradt, ennek ellenére megszerezte a gólkirályi címet.

Csicsu még nem végezhet teljes értékű edzésmunkát, ettől függetlenül amikor teheti, figyelemmel követi csapattársai edzéseit.

– Azokra a taktikai elemekre, amelyeket elsajátítottunk, bátran támaszkodhatunk, szerencsére ezeket kis túlzással álmunkból felkeltve is tudjuk. Természetesen mindig próbálunk fejlődni, ennek köszönhetően újdonságokat igyekszünk begyakorolni. Morvai Heni személyében egy kiváló erőnléti edző érkezett hozzánk a nyáron, így kifogástalan fizikai állapotban vághatunk neki a tétmeccseknek. Az Olaszországba igazoló Torma Lilla távozása nagy érvágás, ám bízom benne, hogy sikerül pótolnunk őt. A legutóbbi három idényben hazai fronton mindent megnyertünk, azon vagyunk, hogy ez a szép sorozat ne szakadjon meg. A papírforma alapján valószínűleg a Tolna és a TFSE lesz a két legjelentősebb kihívónk. Szerencsés a sorsolásunk, mivel a bajnokság elején verhetőnek tűnő ellenfelekkel csapunk össze, bár senkit sem szabad lebecsülni – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.

A pontvadászat szeptember második hétvégéjén indul, az első fordulóban az Újpestet látjuk vendégül a DESOK-ban.

Nyílt napot tart a DEAC vívószakosztálya

Tábor a jövő orvosai számára

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek