Sport
2023-01-20

Kétszer visszajöttünk a meccsbe, de ez sem volt elég

A szurkolók aggódó pillantásokkal kísérték csütörtök este a kék vonalra felsorakozó egyetemistákat.

Nem ok nélkül, hiszen az ellenfél 11 meccses győzelmi szériából érkezett, miközben a mieink öldöklő küzdelmet vívnak a Liga tabellájának 6. helyéért. Nem túlzás, ha azt mondjuk, hogy most már minden egyes pont égetően fontos a srácok számára.

Az 1. harmadban sokkal jobban játszott a mieinknél a vendégcsapat, de sikerült ezt a szakaszt döntetlennel lehozni. A következő két játékrészben mondhatjuk, hogy minden rendben volt, kivéve persze a speciális játékszituációkat és a befejezéseket. A védelem játékerején meglátszott a betegséggel küzdő Jakabfy és az Universiadén tartózkodó Bogesic hiánya. A játékosaink ezzel együtt is mindent megtettek a siker érdekében, beletették a munkát a meccsbe, ezt jelzi, hogy 47-42 volt javunkra a kaput eltaláló lövések száma. A szerencse azonban még mindig nem fordította felénk a mosolygós arcát. Reméljük, hogy vasárnap fordul a kocka, amikor hatpontos meccset vívunk az FTC-Telekommal szemben!

György József vezetőedző így beszélt a találkozó végeztével.

– Az 1. harmadban óriási nyomás nehezedett ránk, a brassóiak lerohantak bennünket. Nem azt az egyszerű hokit játszottuk, ami szükséges lett volna, a kapott gól ebből következett. Bár nem volt benne a játékunkban, mégis sikerült kiegyenlíteni. A 2. harmadtól kezdve egyértelműen mi kezdeményeztünk többet, nagyon szép dolgokat műveltünk a támadó harmadban. Ennek ellenére az ellenfél szerzett vezetést, bár a gól ezúttal az ő játékukban sem volt benne. A 3. harmadban ott folytattuk, ahol abbahagytuk a másodikban. Egalizáltunk, de az állást nem sokáig tudtuk fenntartani. Sajnos, belőttek egy szerencsétlenül pattogó korongot, majd üres kapus találattal szerezték meg a győzelmet. Az energiaszintünkkel nem volt gond, a második és harmadik harmadban jól játszottunk, viszont az emberelőnyöknél és a támadások befejezésénél nem tudtunk eléggé hatékonyak lenni. Pedig ezekre nagy szükségünk lesz, amennyiben nagyobb célokat dédelgetünk magunkban! – fejezte be nyilatkozatát a szakvezető.

=Müller Károly=

Falra fel az UniFit-ben!

Jó helyzetből vághatunk neki a csúcsrangadónak

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek