Sport
2023-03-05

Elvitték a pontokat Debrecenből

A Tiszafüred két góljára csupán eggyel tudott válaszolni a DEAC.

A Tiszafüred gárdája ellen vívott mérkőzést a DEAC labdarúgócsapata az NB III Keleti csoportjának 24. fordulójában. A fekete-fehérek jó passzban voltak a meccs előtt, ugyanis két mérkőzésből kettőt nyertek a tavaszi szezon során. A Tiszafüred közvetlen riválisnak számított, és az sem könnyített a helyzetünkön, hogy mindkét belső védőnk hiányzott, 5 sárga lapja miatt.

A találkozó elején Bényei szaladt el a jobb oldalon, visszatett labdájáról azonban lemaradtak a belül érkezők. A DEAC fölényében teltek el az első percek, de komolyabb gólhelyzetig nem jutott el Sándor Tamás együttese. Sajnos, a 15. percben máris elvesztítettük egy játékosunkat, Bidzilya Antont kellett sérülés miatt lecserélni, helyére Virág Gergő állt. Sokasodtak a gondjaink a 30. percben, ugyanis Kalóz megszerezte a vezetést a vendégeknek. Megtörtént a következő sérülés is nálunk, Lakatos is kidőlt, Trencsényi váltotta. A támadó még be sem tudott állni, megszerezte a második találatát is a Füred, Kertész volt eredményes. A félidő végén volt egy veszélyes lövése a Debrecennek: Virág löketét védte Tajti. Nem sokkal később Trencsényi tekert a kapu mellé.

A második félidőben próbáltunk újítani, ám jól tartotta állásait a Tiszafüred. Mezőnyjáték zajlott, a kapuk nem forogtak veszélyben, pedig nagyon kellett volna egy gól, hogy új lendületet kapjon az egyetemi csapat. A 63. ercben vezetőedzőnk, Sándor Tamás is kapott egy sárga lapot, ez is mutatja, milyen feszült volt a hangulat. Az utolsó negyedórára kettős cserével is megpróbálkoztunk, meg is lett az eredménye: a 77. percben Virág szépített. Megjött a lövőkedvünk, és levegőben lógott az egyenlítés, de maradt a 2-1-es füredi siker.

DEAC-Tiszafüred 1-2 (0-2)
DEAC: Ratku – Bényei, Papp, Lakatos (Trencsényi 36.), Jankelic – Al-Sheraji, Bidzilya (Virág 19.), Sándor, Kónya (Ujvárosi M., a szünetben) – Kerekes (Molnár 75.), Wente (Szabó 75.).
Gól: Virág (77.), illetve Kalóz (30.), Kertész (37.)

Fotók: Kovács Péter

Az első magyar származású, világhírű rockénekesnő

Ljasuk Dimitry films

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek