Sport
2023-06-17

Mozga Csaba és Kovács Ármin Magyarország jó tanulója, jó sportolója

A DEAC két tornásza, Mozga Csaba és Kovács Ármin megkapta a „Magyarország jó tanulója, jó portolója 2022” címet, amellyel a 2021/2022. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elérő tanulókat ismerte el a Honvédelmi Minisztérium.

 A követelmények közé tartozott, hogy az 5-8. évfolyamos tanulók eredményének a 2021-2022-es tanév végén legalább 4,80-as átlagot kellett mutatnia, valamint a sportversenyeken 1-6. helyezéssel kellett rendelkezni.

– Nem volt könnyű megfelelni a feltételeknek, hiszen a tornasportág nagyon időigényes, az elemek megtanulása a nehézségi foktól függően sok gyakorlást igényel. Az iskolai követelmények teljesítése ilyen magas szinten sem könnyű feladat a gyerekek számára. A torna fejleszti a bátorságot, akaraterőt, segíti a sokoldalú és harmonikus személyiségfejlesztést, valamint a kitartó munka végzése az élet minden területén hasznosul. Az elért eredményekért meg kell dolgozni nem lehet a boltban megvásárolni. Gratulálunk mind a két versenyzőnek! – hangsúlyozta a DEAC tornaszakosztályának vezetője, Lakatos István.

Mozga Csaba, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulója elmondta, rengeteg munka és belefektetett idő kellett ahhoz, hogy ilyen elismerésben részesüljön.

– Sokat köszönhetek az edzőmnek, Lakatos Istvánnak, akinek a segítségével sikerülhetett ezt a kitüntetést megkapni. Az edzés nem elvette az időt a tanulástól, hanem még inkább segítette a kitartással, figyelemmel és fegyelmezettséggel. Az is sokat számít, hogy a családom és a barátaim mindenben támogatnak, ezáltal nyugodtan sportolhatok és tanulhatok. Nagyon örültem, amikor megkaptam ezt a megtisztelő elismerést, mert így éreztem, hogy mennyire megérte a sok munka. Jó érzéssel tölt el, hogy ezzel példát mutathatok mások előtt. Igyekszem az elkövetkezendő években is hasonlóan teljesíteni – tette hozzá a DEAC tehetséges tornásza.

Kovács Ármin, a Svetits Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanulója a következőket nyilatkozta.

– A siker eléréséhez céltudatosság kell, a célok megvalósítása pedig sokszor lemondással is jár, mert kevesebb idő jut a pihenésre, játékra. A napi tevékenységeimet okosan be kellett osztani, hogy jusson időm a tanulás és az edzések mellett kikapcsolódásra is. Az órákon igyekeztem maximálisan odafigyelni, így sok esetben már az iskolában elsajátítottam, megjegyeztem a szükséges tananyagot, s otthonra kevesebb maradt. Suliból hazaérve – kis pihenés után – megcsináltam a házi feladatokat, majd edzésre mentem. Egy-egy nagydolgozat előtt, ha szükséges volt, még este, edzés után is tanultam. Kedvenc sportom a szertorna, kicsi korom óta a mindennapjaim része. Az edzésekre mindig örömmel megyek, mert jól kikapcsol a tanulás után, illetve örömmel tölt el egy-egy tornaszeren az új elemek megtanulása. Sokszor van sikerélményben részem. Az edzéseken odafigyelek edzőim tanácsaira, a kiadott feladatokat igyekszem legjobb tudásom szerint elvégezni. A folyamatos fejlődés érdekében figyelemmel kisérem a tapasztaltabb versenyzőket, élsportolókat például videókon, hogy minél több tudást tudjak megszerezni. A kapott elismerésnek nagyon örülök, rengetegen gratuláltak, éreztem, hogy elismerik a munkámat, a jó teljesítményt. Folyamatosan újabb célokat tűzök ki magam elé – zárta Kovács Ármin, aki a serdülőválogatott tagja lett ebben az évben is.

Okoseszközök

Új Biblia

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek