Sport
2024-02-06

Tihanyi Csaba: Rögös út vezetett a felsőházig

A DEAC férfi futsalcsapata „érzelmi hullámvasútra váltott jegyet” pénteken. Játékosaink előbb szomorkodhattak, hiszen a Haladás otthonában 2-1-re kikaptak. Aztán a csalódottságot felváltotta az öröm, ugyanis az Újpest két vállra fektette a Nyírbátort, így eldőlt, hogy Tihanyi Csaba legénysége a felsőházban szerepelhet. Vezetőedzőnkkel az alapszakasz tanulságai mellett már az új célokról is beszélgettünk.

– Nem jött össze a bravúr a szombathelyi meccsen, ennek ellenére nem érhette kritika a fiúk teljesítményét. Hogy értékelnéd a látottakat?

– Meggyőzőbb teljesítményt nyújtott a Haladás, így nem érdemtelenül nyert, ettől függetlenül csalódott voltam a lefújás után. Szerintem nem sok hiányzott ahhoz, hogy jobb eredményt érjünk el.

– A vereség miatt az Újpest kezébe került a sorsotok. Szerencsére a lila-fehérek legyőzték a nyírbátoriakat, emiatt megőriztétek a hatodik helyet.

– A hazaút során nagyjából tíz telefonon nézték a srácok a mérkőzést. Bevallom, én nem figyeltem az eseményeket, mivel elég feszült voltam. Az idő múlásával egyre jobban alakultak nekünk a dolgok, ezzel párhuzamosan pedig fokozódott a hangulat. Miután kiderült, hogy nyertek az újpestiek, természetesen örömmámorban úsztunk, de hatalmas ünneplésre nem kell gondolni. A játékosaim kulturáltan szórakoztak, senki sem engedte el magát teljesen, ez is mutatja, milyen jó mentalitása van mindenkinek.

– Kétarcú csapat benyomását keltettük az alapszakaszban, mivel akadtak bravúrjaink, de bosszantó pontvesztéseket is feljegyezhettünk.

– A szezon előtt a védekezésünket próbáltuk rendbe tenni. Szerencsére ez sikerült, hiszen a bajnokságban mi kaptuk a harmadik legkevesebb gólt. Támadásban akadtak gondjaink, de erre számítottam, hiszen nagyon eredményes játékosok távoztak tőlünk a nyáron. Összességében büszkék lehetünk a teljesítményünkre, egyik csapat sem mehetett biztosra ellenünk. Rögös út vezetett a felsőházig, de megdolgoztunk ezért, így megérdemelten jutottunk be a legjobb hatba.

– A bajnokság második szakaszában miben bízhatunk?

– Ezen még nem gondolkodtam, mivel még csak néhány napja ért véget az alapszakasz. Sűrű időszak jön, emiatt fontos lesz, hogy a sérülések elkerüljenek minket. Azt megígérhetem, hogy egyik összecsapáson sem fogunk fehér zászlót lobogtatva pályára lépni. Örömteli, hogy komolyabb teher már nem nehezedik ránk, ugyanis a kiesés rémétől nem kell tartanunk.

– Pár napja derült ki, hogy Faragó Ádám bekerült a magyar válogatott keretébe.

– Kicsit meglepődtem, amikor megtudtam a hírt, de rászolgált erre. Ádám ősszel tért vissza a DEAC-ba. Régóta nem futsalozott, de ez nem érződött a teljesítményén. Ritka, hogy valaki ennyi kihagyás után ilyen produkcióval rukkol elő. Nagy célokat tűzött ki, de a munkamorálját ismerve könnyen elérheti ezeket. Bízom benne, hogy a Kuvait elleni felkészülési mérkőzéseken bizonyítási lehetőséget ad neki a szövetségi kapitány.

Hamisítvány

Sok riasztás érkezett hétfőn a szeles idő miatt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek