Sport
2023-01-17

Krajcsi Bencével nyert tornát a magyar válogatott

A cerberus amondó, a nemzeti együttes tagjai egy irányba húztak, ennek köszönhetően kaparintották meg az első pozíciót.

A magyar férfi futsalválogatott az előző héten Porecben vett részt egy nemzetközi tornán. Turzó József tanítványai a bosnyákokat győzték le 2-1-re a nyitányon, aztán az észteket kiütötték (7-0), majd a románokkal vívott találkozó 3-3-as döntetlennel zárult, végül Grönlandot 6-0-ra verték. A mieink jobb gólkülönbségüknek hála végeztek az élen, a sikernek DEAC-os vonatkozása is van, mivel kiváló kapusunknak, Krajcsi Bencének a szövetségi kapitány két összecsapáson szavazott bizalmat.

Egy tornagyőzelem mindig nagy tettnek számít – szögezte le 23 esztendős kulcsemberünk. – Több kulcsemberünk hiányzott, ettől függetlenül nagyon egységesen játszottunk, a fiatalok és a rutinos játékosok kiváló elegyet alkottak. Azt is ki kell emelni, hogy szívvel-lélekkel küzdöttünk, erre a mentalitásra bátran alapozhatunk. Először a bosnyákok ellen jutottam szóhoz, ezen a találkozón jól ment a védés, valamint az öt a négy elleni felállás során nyújtott teljesítményemmel szintén elégedett lehetek, az bosszant kicsit, hogy a végén gólt kaptam. Aztán az utolsó mérkőzésen – amelyet a grönlandiakkal vívtunk – megkaptam az első félidőt, öt a négyben akadtak hibáim, ám a hárításokat hoztam. Egyébként ekkor már érződött rajtunk a fáradtság, a szünetig kicsit akadozott a gépezet, de a harmadik gólunk után könnyebben áthatoltunk Grönladon. Összességében jó élményekkel gazdagodtam, címeres mezben a Himnuszt hallani továbbra is leírhatatlan érzés. A Horvátországban összegyűjtött tapasztalatokat a klubomban kívánom kamatoztatni – hangsúlyozta Krajcsi.

Nemzeti együttesünkre március elején vb-selejtező vár Izraelben, kapuvédőnk abban bízik, hogy újra kerettag lesz.

Nyilván azt szeretném, hogy újra meghívót kapjak. Remekül indult az év, jó úton járok, de van még min finomítani azért, hogy ismét bekerüljek a válogatottba. Úgy vélem, a poreci megmérettetésen felkészülhettünk az előttünk álló tétmérkőzésekre – zárta mondandóját Krajcsi Bence.

 

A magyar válogatott eredményei Porecben:

Magyarország-Bosznia-Hercegovina 2-1

Magyarország-Észtország 7-0

Magyarország-Románia 3-3

Magyarország-Grönland 6-0

 

 

 

Fotó: Derencsényi István

Andjelko Mandics: Küzdenünk kell, és bizonyítani, hogy többre vagyunk képesek!

Lóci játszik

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek