Sport
2021-12-11

Egy jó harmad macidobálással

Pénteken este játszotta le a DEAC csapata a nemzetközi szünet előtti utolsó mérkőzését. A szervezők az advent idejére való tekintettel egy karitatív akciót is elterveztek az első hazai gól után. A macidobálás jól sikerült, bár annak sikere nem igazán tudta befolyásolni az este egészének hangulatát.

Az 1. harmad elején oda-vissza hullámzott a mérkőzés, kiegyenlített volt a játék. A vendégek támadásai kicsivel több veszélyt hordoztak, Hetényi Zoli azonban magabiztosan hárított. 12.00-nál Seregély tört előre a bal oldalon, beadását a tisztán érkező Galántai vágta be közvetlen közelről. Fél perccel később magas bottal való játékért Kulmala került a büntetőpadra. Az előnyben felálltunk, de korongot veszítettünk a támadó kéken, Hetényi Zoli nagy ziccert fogott. 14.06-nál sikerült egyenlíteni, Kloz jó átadását Turcotte értékesítette. A 17. percben Dalecky és Bohunicky tűzött össze, négy főre fogyatkoztak a csapatok.

Fél perc múltán megszereztük a vezetést; Klimek passzát Novotny vágta be az egyenes felsőbe. Kevesebb, mint három perc volt már csak hátra, de nem tudtuk megakadályozni a zöldek egyenlítését; egy kapu előtti kavarodás során McFadden tuszkolta hálóba a pakkot. Bár az FTC első gólja védelmi hibából esett, összességében jól hokiztak, gólokat szereztek a mieink, bíztunk a hasonló folytatásban.

A 2. játékrész első percében emberfórba kerültünk, Tóth Gergő távozott a büntetőpadra. Sajnos, elkezdtünk kapkodni, kimaradt a létszámelőny. A 27. percben a kapunk mellett pattogott a játékszer; Kóger elsőre elütött a korong felett, de azután betalált. A periódus közepén kapkodva, idegesen játszottak a mieink, csak nagy nehézségek árán tudták a pakkot megtartani. A 34. percben Hajóst kiállították, de csak másfél perccel utóbb tudtunk felállni. A 37. percben korongot veszítettünk, McFadden pedig már a második találatát szerezte. 21 másodperccel később nagy védelmi hiba nyomán a hálónkba került a pakk, a találatot Tóth Adriánnak jegyezték be, szakvezetőnk, György József pedig időt kért. A Ferencváros jobban játszott a 2. harmadban, a beszédes lőlap (10-26) sok mindent elmondott erről az etapról.

40.00-nál kapus csere történt, Gönczi Lajos érkezett a debreceniek hálója elé. 42.43-nál Ságit ültették ki, majd egy másodperccel a kiegészülés azután Spirko került a büntetőpadra. A srácok jól védekeztek, Gönczi is nagyokat fogott, így sikerült majdnem 4 percet kihúzni, mielőtt egy ferencvárosi technikai kisbüntetés végett vetett a folyamatos védekezési kényszernek. 52.14-nél Tóth Gergő és Bogesic verekedett össze, a csatát a debreceni hátvéd nyerte, aki az ilyenkor kiszabható 5 perc mellett még begyűjtött egy kisbüntetést is. Az előnyt a vendégcsapat nem tudta gólra váltani, 56.30-nál viszont fordult a kocka, Karmeniemi kiállítása révén a mieink kerültek előnybe. 57.42-nél Dalecky fordult be a bal oldalról, és kilőtte a hosszú felsőt. 58.06-nál lőttünk egy vasat, majd egy védelmi hibát kihasználva, Kulmala üresből növelte a vendégek előnyét.

A publikum ezúttal nagylelkű volt, a meccs végén szép tapsot kaptak a srácok, csokik is repültek a jégre, de mindez nem feledtetheti az újabb nagyarányú vereséget. Ha a mindig mértéktartó György József vezetőedző kimondja azt, hogy „semmi nem valósult meg” abból, amit kért a játékosoktól, akkor azt komolyan kell venni. Legközelebb december 21-én játszunk meccset, az testvérek között is 10 nap, ez idő alatt jó adag munkát el lehet végezni. Amire egyébként nagy szükség is van, már csak a szezon előtt felvázolt céljainkra való tekintettel is.

Ahogyan azt már korábban megjegyeztük, György József kritikusan értékelte a találkozót.

– Az első harmad után azt mondtam a srácoknak, hogy 2-2 az állás, de sajnos a Fradi úgy jön át a védelmünkön, ahogy akarnak, és jeleztem nekik, hogy ez így nem lesz elég. Próbáltunk változtatni a játékunkon, elmondtam, mit szeretnék látni, de sajnos, ebből semmi nem valósult meg, sőt, ahogy kaptuk a gólokat, egyre inkább kezdtünk szétesni. Hamarabb akartam időt kérni, de volt egy-két jobb cserénk, ezért csak később kerítettem sort erre. A 2. harmad nagy részében a Fradi uralta a játékot. A harmadik harmadban azt kértem a srácoktól, hogy hozzuk le a mérkőzést további kapott gól nélkül. Nem kértem senkitől plusz dolgot, csak azt, hogy mindenki törődjön a saját játékával!  Amikor probléma van, olyankor látszanak meg az igazi karakterek, hogy ki-kit hibáztat, de úgy gondolom, hogyha távlati célokban gondolkozunk, nem ez az útja a fejlődésnek. Ismét jó játékkal kezdtünk, jó harmaddal, de megint csak megcsináltuk a hülyeségeinket – értékelt bosszúsan György József.

2021.12.10. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 127
DEAC – FTC-Telekom 3-6 (2-2, 0-3, 1-1)
Gólszerzők: Turcotte, Novotny és Dalecky, illetve McFadden (2), Galántai, Kóger, Tóth A. és Kulmala

=Müller Károly=

Kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjait fogták el Heves megyében

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek