Sport
2023-06-21

Távozik Elek Gergő

A Debreceni Egyetem alakulatától nyolc év után elbúcsúzó szakember nem marad kispad nélkül, ugyanis az új idényben a Nyírbátornál teheti le a névjegyét.

Egy korszak lezárult a férfi futsalcsapatunknál, hiszen a 2023/24-es idényben már nem Elek Gergő lesz a vezetőedző. A 41 esztendős tréner irányításával együttesünk az utóbbi években az NB I meghatározó tagjává vált, amit alátámaszt, hogy az előző három szezonban a DEAC mindig bejutott a felsőházba. Külön ki kell emelni a 2022-es esztendőt, amely felejthetetlen sikereket hozott, ugyanis a Magyar Kupában ezüst-, a bajnokságban pedig bronzérmet szereztünk. A szakvezető bátran nyúlt a saját nevelésű fiatalokhoz, ennek köszönhetően több tehetségünk is berobbant az élvonalba.

– 2015-ben vállaltam el az akkor még a másodosztályban érdekelt csapat irányítását. A szisztematikus munkának hála folyamatosan lépkedtünk előre, gyakorlatilag minden évben felülmúltuk a várakozásokat. Az eredményeket figyelembe véve a csúcs a 2022-es esztendő volt, ekkor két medáliával gazdagodtunk. Tavaly beértek azok a játékosok, akikkel régóta együtt dolgoztam, emellett a légiósok ugyancsak kivették a részüket a sikerekből, valamint a sérülések is elkerültek minket. Büszke vagyok arra, hogy a 2021/22-es idényben engem választottak az év edzőjének, ez mutatja, hogy országosan is elismerték azt, amit letettünk az asztalra. Szép emlékekkel gazdagodtam a DEAC-ban, remekül éreztem magam itt, bízom benne, hogy ez a fejlődő tendencia, ami elindult, nem fog megállni. Amikor elkezdtem az edzősködést, még csekély volt a tudásom, de az évek alatt minden téren hasznos információkkal gazdagodtam. Olykor akadtak kudarcok, ám ezekből próbáltam okulni, sőt, én azt vallom, hogy a győzelmekből szintén lehet tanulni. Nagyon örülök annak, hogy több futsalos, aki nálam kezdte a karrierjét, ma már stabil NB I-es játékosnak számít, továbbá vannak olyanok, akik eljutottak a magyar válogatottig – nyilatkozta Elek Gergő.

A szakember az új szezonban a Nyírbátornál bizonyíthat. Érdekesség, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei alakulat keretében akadnak olyanok, akik korábban nálunk szerepeltek, elég csak Szentes-Bíró Tamásra, Dobi Attilára vagy Sánta Attilára gondolni.

 Sosem jártam még ellenfélként a DESOK-ban, így jelenleg nem tudom elmondani, hogy milyen érzés lesz visszatérni immáron a nyírbátori együttes vezetőedzőjeként – zárta mondandóját Elek Gergő.

"Egy ilyen típusú negatív szerepet az ember akkor tud eljátszani, ha élvezettel csinálja"

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek