Sport
2021-08-29

Sima továbbjutás a kupában

Magabiztos győzelmet aratott a DEAC Tarpán.

A Tarpa SC otthonába utazott a DEAC labdarúgócsapata a MOL Magyar Kupa 2. fordulójában. Az előző körben a mieink a Tiszafüredet, míg a szabolcsiak a Nagydobosi LSE együttesét búcsúztatták. Mai ellenfelünk a megye I-es bajnokságban szerepel, ahol két vereséggel kezdett, ám az előző szezonban a küzdelemsorozat élén végzett, és a feljutásért játszhatott osztályozót a Békéscsaba második csapatával. A két találkozón alulmaradtak a Tisza-partiak, így nem sikerült az osztályváltás.

A DEAC remekül kezdte a 2021-2022-es szezont. A bajnokságban eddig veretlenek Sándor Tamás tanítványai, ráadásul még gólt sem kaptak, és a Magyar Kupában is szeretnének minél tovább jutni.

Ennek első lépését már a 4. percben megtettük, ugyanis előnyhöz jutottunk, amikor a hazaiak játékosa, Morilyák Eduárd olyan pechesen ért a labdába, hogy az saját csapata hálójában kötött ki. Mezőnyfölényben játszottunk, és még a szünet előtt sikerült növelnünk az előnyt, amikor Trencsényi Bence is eredményesnek bizonyult.

A folytatásban sem változott a játék képe, a DEAC irányított és több nagy helyzetet dolgozott ki. A lehetőségek a hajrában góllá érettek: előbb Ibrahima Sidibe talált be, majd Jankelics Iván állította be a 0-4-es végeredményt.

Csapatunk tehát magabiztos sikerrel jutott a következő fordulóba, amit a tervek szerint szeptember 18-án rendeznek, és a napokban az is eldől, ki lesz az ellenfelünk.

Magyar Kupa, 2. forduló
Tarpa SC–DEAC 0-4 (0-2)

Tarpa. Vezette: Kátai (Punyi, Tóth Á.)
DEAC: Deczki – Lakatos (Sidibe 46.), Soltész, Szabó K., Virág (Orosz 46.) – Rauf (Sándor T. 46.), Gaczella, Trencsényi – Bidzilya (Jankelics 55.), Tochukwu (Bereczki 46.), Sárosi
Gól: Morilyák (öngól, 4.), Trencsényi (42.), Sidibe (82.), Jankelics (90.)

Hosszú a várakozás a röszkei autópálya-határátkelőhely belépő oldalán

Papp László

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek