Sport
2022-12-14

Stabilan védekező Diósgyőrre számítunk

Czégény Zsuzsánna szerint a Debreceni Egyetem alakulata okulhat a diósgyőriek előző bajnokijából.

A DEAC női futsalosai csütörtök este az újonc DVTK-Vénusz otthonában vizitálnak. A diósgyőriek ebben az idényben eddig egyszer nyertek az NB I-ben, szeptember végén a Csepelt fektették két vállra. A papírforma alapján a borsodiak nem holnap fognak egyről a kettőre jutni a diadalok számát illetően. Quirikó Vivien tanítványai október 8-án 10-0-ra verték a piros-fehéreket, ez a nagy különbség szintén mutathatja, hogy a két gárda nincs azonos szinten.

– Egyik ellenfelünket sem szoktuk lebecsülni, ettől függetlenül tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, a célunk a három pont begyűjtése – szögezte le Czégény Zsuzsánna. – Intő jel lehet, hogy a DVTK az előző fordulóban megszorongatta a Tolnát (3-2-re győztek a tolnaiak – a szerk.). Valószínűleg a diósgyőriek főleg a masszív védekezésre összpontosítanak majd, nekünk valahogy fel kell törni a reteszt. Amennyiben korán megszerezzük a vezetést, sokkal könnyebbé válhat a helyzetünk. Az őszi összecsapáson gyakorlatilag minden bejött, ennek köszönhetően alakult ki a tízgólos differencia, nyilván örülnénk, ha hasonlóan sima lenne a holnapi meccs. Akadnak olyan játékosaink, akik apróbb sérüléssel vagy betegséggel bajlódnak, ettől függetlenül úgy fest, teljes lesz a keretünk – mutatott rá rutinos futsalosunk.

Az előző fordulóban a TFSE elleni bajnokin bezsebeltük a három pontot. A rangadó első játékrészében a fővárosiak kétgólos fórra tettek szert, a hátrányunkat a szünet után eltüntettük. A 3-2-es végeredménnyel záruló találkozót Czégény Zsuzsánna csak kívülről figyelhette.

 A múlt héten az utolsó tíz percben vettük fel a megfelelő fordulatszámot. Az pozitívum, hogy az egész mérkőzésen küzdöttünk, bár ez a mentalitás mindig jellemző ránk. Sajnos egy kisebb megfázás miatt ezúttal nem léphettem pályára. Kicsit peches vagyok mostanság, hiszen ezt megelőzően egy combsérüléssel bajlódtam, bár most már jól érzem magam – zárta mondandóját Czégény Zsuzsánna.

NB I 12. forduló
DVTK-Vénusz-DEAC
2022. 12. 15. (csütörtök) 18:30, Miskolci Városi Sportcsarnok

Fotók: Derencsényi István

Debreceni klarinétos hallgatók sikere

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek