Sport
2022-12-14

Kovács Miklós: „odatették magukat a srácok az ősszel”

Felemás őszön van túl a DASE megyei I. osztályú felnőtt gárdánk, ám edzőnk, Kovács Miklós összességében elégedett– az ő értékelése következik.

Csapatunk edzője a félszezon értékelése során először a kezdetekre gondolt vissza. – A szezon kezdete előtt az lebegett a szemünk előtt, hogy szeretnénk minél előrébb végezni, de konkrét helyezést nem fogalmaztunk meg kitűzött célként. Amiben biztosak voltunk, jobban szeretnénk szerepelni, mint tavaly, mindemellett pedig fiatalítani is akartunk – mondta.

Hogy mi jött ezután? – Összeállt a csapat, ezt pedig nem közhelyként mondom, hiszen az első öt forduló nagyon jól sikerült a számunkra. Majd jött öt meccs győzelem nélkül, de ez nálunk visszatérő tendencia évről-évre. Ahogy elkezdődik az egyetem, valahogy mindig belekerülünk egy nehezebb időszakba, egy negatív spirálba, de dolgozunk ezen is. A megoldást folyamatosan keresem, egyelőre inkább kevesebb, mintsem több sikerrel – fogalmazott edzőnk.

A szezon nagyon hepehupásra sikerült a mieinknek, de hogy látja mindezt a szakember?! – Volt szerencsés meccsünk, de olyan is, amikor nem éppen mellettünk állt Fortuna asszony. Pici hiányérzetem van, maradt, de összességében odatették magukat a srácok az ősszel – vélekedett Kovács Miklós. Igaz, azt is hozzátette trénerünk, hogy köszöni első sorban a fiúk profi hozzáállását, valamint mindenki munkáját, aki támogatott minket, a maroknyi szurkolóseregünknek pedig azt, hogy az ősszel is mellettünk álltak.

Edzőnk azt is elárulta, tavasszal szeretné csapatát a dobogó közelében tudni. De mindenképp előrébb szeretne végezni, mint ahol jelenleg állnak. – Ami továbbra is célunk marad, de ez nem meglepő, hiszen erre gondolunk minden évben: fiatalítunk tovább – mondta.

A félszezon során Kovács Miklósnak is akadtak kihívásai, ezt ő ekképp fogalmazta meg: – A Hajdúnánás elleni meccs, úgy éreztem, ha reggelig játszunk, akkor sem rúgunk gólt, nehéz volt ezzel a helyzettel mit kezdeni. Majd ezután rögtön Hajdúböszörményben is kikaptunk, ekkor már jött egy olyan érzésem, nem akarom, hogy ez a negatív spirál hosszúra nyúljon, túllendültünk rajta, de ezzel meg kellett küzdenem magamban.

A DASE csapata 8-3-4-es mérleggel, 31-20-as gólkülönbséggel, 27 pontot gyűjtve a 7. helyen zárta az őszi szezont. Legeredményesebb játékos Bucz Bence, aki 16 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját, ezzel 2. helyen áll a megyei góllövő listán.

Kettős ünnep az Informatikai Karon

Debreceni klarinétos hallgatók sikere

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek