Sport
2021-07-12

Megkezdték a felkészülést

A történelmi szezon után – negyedik hely a bajnokságban – nem sok idő maradt a pihenésre a Debreceni Egyetem férfi futsalosai számára, hiszen június 6-án játszották az utolsó mérkőzést, ám ma már ismét találkoztak, hogy megkezdjék a felkészülést a következő idényre.

Délelőtt a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban (SET) állapotfelmérésen vettek részt a játékosok, délután pedig a DESOK-ban edzést tartott Elek Gergő vezetőedző.

Napi két edzéssel készülünk az elkövetkezendő időszakban, de egy-egy pihenőnap azért lesz természetesen – tudtuk meg Elek Gergőtől. – Délelőtt erőnléti, délután labdás és taktikai foglalkozáson vesznek részt a játékosok. Új erőnléti edzővel vágunk neki a szezonnak, ugyanis Pallai Zsolt távozott, és ő magasra tette a lécet, hiszen nagyon jó állapotban kezdtük el a bajnokságot. Véleményem szerint utódjával, Demkó Bencével is sikerül ugyanezt elérni.”

A DEAC az előző szezonban a bronzért volt harcban, amire a szakosztály történetében még sosem volt példa. A jó szereplést megismételné a csapat.

Célunk most is minimum a felsőház, de nagyon nehéz lesz, talán még nehezebb, mint tavaly – hangsúlyozta Elek Gergő. – Az MLSZ új szabályrendszere – maximum két légiós lehet egy csapatban – miatt sokkal kiegyenlítettebb lesz a bajnokság, és ezt az élmezőnyre is mondhatjuk, tehát például a Mezei-Vill sem biztos, hogy fényévekre lesz mindenkitől.”

Jöttek új játékosok, de a koncepció nem változott, vagyis a DEAC-nál ezúttal is arra törekszenek, hogy minél több fiatal kapjon lehetőséget.

Tavaly elkezdtük két légióssal, és befejeztük eggyel, illetve sok fiatal játékossal. Utóbbiak egy évvel tapasztaltabbak lettek, és azt várom tőlük, hogy meghatározó emberekké váljanak a csapatban. Idén megpróbáltam posztra igazolni. talán a centerposzt, ami foghíjas, nem sikerült ide minőségi játékost hozni, de itt is próbálunk fiatalt bevetni. Úgy gondolom, sikerül megtartani azt a színvonalat, amit eddig is hozott a csapat. Talán egy kicsit defenzívebbek leszünk, hiszen sok gól távozott Szabó Lajos és Tóth Attila révén, de akik érkeztek, védekezésben erősebbek, szóval remélem, jóval kevesebb gólt kapunk, viszont a rúgott találatainkat tudjuk tartani” – zárta Elek Gergő.

A DEAC a tervek szerint négy felkészülési mérkőzést játszik majd: kettőt az Újpest és kettőt a Mezei-Vill csapata ellen.

Másfél milliárd forintnál is nagyobb lakásbiztosítási kárt okoztak a hétvégi viharok

Márai Sándor

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek