Sport
2022-12-08

Magyar Kupa: hátrányból várhatjuk a visszavágót

A Debreceni Egyetem alakulata ezúttal nem bírt a Kazincbarcikával.

DEAC férfi röplabdázói a Magyar Kupa negyeddöntőjében a kazincbarcikaiakkal találkoztak, a párharc első meccsét a DESOK-ban rendezték szerda este. Fodor Antal legénysége a bajnokságban október végén 3:0-ra verte a borsodiakat, ám most fordult a kocka.

A vendégek kezdték jobban a meccset, sajnos nálunk eléggé akadozott a gépezet, 3:9-nél Fodor Antal először kért időt. Sajnos a folytatásban is sokat hibáztunk, ennek köszönhetően egyre jobban kinyílt az olló. Reffatti jó ütésével már tízzel ment a Vegyész (11:21), majd akadt néhány szép megmozdulásaink, ám ellenfelünk szettgyőzelme nem forgott veszélyben.

Szerencsére az elveszített játszmán túltettük magunkat, 3:3 után egy 7:2-es sorozattal rukkoltunk elő. Ezt követően megint voltak megingásaink, így megközelített minket a Barcika (13:12). Marlon megoldásaival ismét meglógtunk kissé, aztán Kiss Imre is megvillant (20:17). A hajrában sem jött 180 fokos fordulat, a periódust egy hosszú labdamenet végén Bagics Balázs zárta le.

A harmadik felvonást mi indítottuk jobban, Willian ásszal jelentkezett, mellette Gustavo és Bagics is termelte a pontokat (10:7). Kapaszkodtak Toronyai Miklós tanítványai, bár azt tegyük hozzá, hogy a játékvezetők több alkalommal hoztak rossz döntést a kárunkra. Az újabb vitatható ítéletet követően 16:16 szerepelt az eredményjelzőn. Vetélytársunk 4:0-s szériával került kényelmesebb szituációba. A végjátékban Szabó Dávid keze sült, a tapasztalt kazincbarcikai röplabdázó kiváló szervával tett pontot a harmadik etap végére.

A negyedik játékrészben nekünk kellett futnunk az eredmény után. Eleinte még tartottuk a lépést Csoma Krisztiánékkal, de a megingásainkkal egyre távolabb kerültünk az egyenlítéstől. Trénerünk cserékkel próbálta felrázni a gárdát, többek között Remete László és Lovas Loránd is játéklehetőséget kapott. A hátralévő időben nem tudtuk megtörni a kazincbarcikaiak lendületét, így 3:1-es vereségbe futottunk bele.

Az biztos, hogy a visszavágón ettől sokkal precízebb játék kell, ha tovább akarunk jutni. A második meccs a tervek szerint január 11-én lesz Kazincbarcikán.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés

DEAC-GreenPlan-VRCK 1:3 (17:25, 25:20, 20:25, 19:25)

 

Fotó: Kovács Péter

Hogyan mentsük meg a világot…amikor utazunk?

Lefagytak a trolibusz-felsővezetékek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek