Sport
2022-10-07

Krascsenics Csilla: A szurkolóink támogatásából sok erőt merítünk

A gólerős játékos szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem engedheti meg magának, hogy félvállról vegye a Diósgyőrt.

A DEAC női futsalosai három meccset követően vezetik a tabellát az NB I-ben. Quirikó Vivien tanítványai szombaton 15.15-től a DVTK-Vénusz elleni hazai összecsapáson stabilizálhatják előkelő helyüket. Az újonc eddig egyszer nyert, kétszer pedig kikapott a bajnokságban, a három egységének köszönhetően a hatodik pozíciót foglalja el.

– Több összefoglalót láttam a diósgyőriekről, kiderült, hogy masszívan védekeznek, a megszerzett labdákból pedig veszélyes kontrákat vezetnek, erre figyelnünk kell. Akadnak olyan játékosaink, akik kisebb sérüléssel vagy betegséggel küzdenek, ettől függetlenül teljes lesz a keretünk. Az is megkönnyíti a dolgunkat, hogy saját csarnokunkban léphetünk pályára, a szurkolóink támogatásából mindig sok erőt merítünk. Nem vitás, itthon kell tartanunk a három pontot. Nem lehet gond, amennyiben a saját játékunkat hozzuk, de ha elkényelmesedünk, akkor nehéz helyzetbe sodorhatjuk magunkat – jelentette ki Krascsenics Csilla.

Együttesünk az előző héten az éremesélyesnek tartott TFSE otthonában tartott erődemonstrációt. A rangadón a 23. percben még 1-1 volt az állás, ám ezt követően Krascsenicsék rátapostak a gázpedálra, végül 6-1-re diadalmaskodtak.

– Már az első félidőben több helyzet adódott előttünk, ám ezekből csupán egy gólt szereztünk. A szünet után sokkal precízebbek lettünk a kapu előtt, ennek köszönhetően ilyen arányban is megérdemelt győzelmet arattunk. Nagy lökést adhat ez a siker, úgy érzem, hasonló teljesítménnyel mindegyik meccsen reális esélyünk lesz a diadalra – mutatott rá 24 esztendős kulcsemberünk, aki mesterhármassal jelentkezett a fővárosban.

Csicsu ipari mennyiségben termeli a találatokat a mostani szezonban, eddig nyolcszor köszönt be a bajnokságban, ezzel vezeti a góllövőlistát.

– Az első fordulóban a budaörsieket fogadtuk, ekkor még érződött rajtam az idény eleji forma, majd az Újpest ellen már jobb produkcióval rukkoltam elő. A portugáliai torna előtt megsérült a bokám, emiatt a TFSE-vel vívott mérkőzésen még nem voltam tökéletes állapotban. Ki kell emelni a csapattársaimat, akik remek labdákkal szolgálnak ki, így nincs nehéz dolgom a befejezéseknél. Eddig még nem voltam gólkirály, jó lenne, ha idén megszerezném ezt a címet – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.

A DEAC-DVTK ütközetet ingyen tekinthetik meg a drukkerek, élő közvetítés klubunk Youtube-csatornáján lesz.

Női futsal NB I 5. forduló
DEAC-DVTK-Vénusz
2022. 10. 08. (szombat) 15:15, DESOK

Krascsenics Csilla góljai az NB I mostani idényében:

  • DEAC-Budaörs (3-3) 2 gól
  • Újpest FC-DEAC (1-5) 3 gól
  • TFSE-DEAC (1-6) 3 gól

dr. Veszelszki Ágnes

Kisiskolások a GYTK laborjában

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek