Sport
2022-12-08

Győztes hazai évzárásban reménykedünk

Gidai Máté szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem veheti félvállról a százhalombattaiakat.

A DEAC férfi kézilabdázói az év utolsó hazai bajnokiján a Százhalombattát látják vendégül szombat este a DESOK-ban. A tabella tizenötödik pozícióját elfoglaló Pest megyeiek sokáig nyeretlenek voltak a mostani idényben, a rossz szériájuk a szegediekkel vívott összecsapáson szakadt meg november 19-én. Mándi Norbert legénysége a DESOK-ban jól “muzsikál”, ugyanis eddigi hat meccséből négyet behúzott, egy döntetlennel zárult, egyedül a Balatonfüred elleni vereség rondít bele a mérlegbe.

– A százhalombattaiak aktuális helyezése nem mutatja a valós tudásukat – szögezte le Gidai Máté. – Az utóbbi időben elkapták a fonalat, de meg szeretnénk szakítani a jó sorozatukat. Az előző szezonhoz képest nem sok helyen változott a keretük, az alapemberek zöme maradt. Magas belső védőik vannak, így az átlövéseknél résen kell lennünk. Idén utoljára lépünk pályára itthon, emiatt is motiváltak vagyunk, hiszen győzelemmel akarunk elbúcsúzni a drukkereinktől. Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többen szurkolnak nekünk a helyszínen, ebből mindig erőt merítünk – mutatott rá a 28 esztendős játékos.

Együttesünk az előző fordulóban 32-25-ös vereségbe futott bele Veszprémben. A sérüléséből visszatérő Gidai kétszer vette be a bakonyiak kapuját.

– Győrben szakadt el részlegesen az izom a vádlimban, ezért nem segíthettem a csapatnak nagyjából egy hónapig. Nem érzek már fájdalmat, bár még kicsit féltem a lábam, főleg a felugrásoknál. A fiatal veszprémiek sokkal gyorsabban kézilabdáztak, nem tudtuk tartani velük a lépést. El kell ismerni, hogy megérdemelten nyertek, ugyanis jobb teljesítményt nyújtottak. A srácokkal azt beszéltük a találkozó után, hogy ha holnapig játszunk, akkor sem diadalmaskodtunk volna. Levontuk a tanulságokat, a hibákat pedig igyekszünk kijavítani – zárta mondandóját a jobbszélső.

NB I/B 14. forduló
DEAC-Százhalombattai KE
2022. 12. 10. (szombat) 18:00, DESOK

Futóverseny lassíthatja a forgalmat

Egyedülálló fejlesztés az algatenyésztésben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek