Sport
2022-12-05

Három pont a puttonyban

A DEAC hazai pályán hozta a kötelezőt a FEHA19 ellen.

A FEHA19 ellen kellett begyűjtenie a három pontot a DEAC-nak a jégkorong Erste Liga vasárnap esti meccsén a Debreceni Jégcsarnokban. A mieink pénteken 3-2-re kikaptak hazai pályán a Csíkszeredától, azaz a sereghajtó ellen győzelmi kényszerben léptek pályára a házigazdák. A találkozó a Mikulás nap jegyében zajlott, a kezdés előtt a hazai játékosok piros sapkával a fejükön vonultak fel, majd a fejfedőt kidobálták a nézőtéren helyet foglaló gyerekek közé.

Az első percekben valamivel több dolga akadt Gönczinek, de emlékezhetünk rá, hogy egy hete is megszenvedtünk a fehérváriak ellen. 03:04-nél megfogyatkoztak a vendégek, Farkast küldték le gáncsolásért. Ki is használtuk a fórt, Dominik Novotny verte be a korongot Dalecky passzából. Nem sokkal később Mihalik András hagyott ki egy helyzetet. Folyamatosan veszélyeztettünk, a fehérvári kapusnak állandó munkát adva. 13:14-et mutatott az időmérő, amikor Voklát gáncsolásért leküldték két percre, ám átvészeltük a nehéz időszakot. Bő két perccel a vége előtt Gönczi mögé került a korong, de a kapus akadályozásáért nem adták meg a gólt a videón szemlélődő bírók.

Alig kezdődött el a második harmad, Kozma Ferencet küldték ki a DEAC-ból, túlzottan kemény volt ellenfelével. Ezt követően a másik oldalon Nagy Ákos ült ki, és bár nem fórból, de növeltük előnyünket. Mihalik passzából Jan Dalecky ütött gólt 28:28-nál. Öt perccel a második harmad vége előtt szépített a FEHA19, Nagy Ákos kellemetlenkedett egy góllal. Sokáig nem örülhettek a vendégek, ugyanis hamar válaszoltunk, Sosunov passzát Dominik Novotny váltotta gólra egy remek lövéssel. Nem sokkal később ismét ő veszélyeztetett, a kapus nagyot védett.

A harmadik harmad elején szinte biztossá tettük a győzelmünket, ki más, mint Novotny volt ismét eredményes. A mérkőzés hátralévő részében is mi támadtunk, viszont tőlünk Bogesicet négy percre kiküldték palánkra lökésért. Ezzel sem tidtak élni a vendégek, ez pedig azt jelentette, hogy 4-1-re megnyertük az összecsapást.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC-FEHA19 4-1 (1-0, 2-1, 1-0)
Gól: Novotny, Dalecky, Novotny, Novotny, illetve Nagy Á.

Szakirányú továbbképzés a digitális kultúra oktatásához

IKTV - több mint verseny

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek