Egyetem Tér
2022-12-05

IKTV - több mint verseny

Innovatív applikáció főzéshez vagy a ruhatár környezetbarát frissítéséhez – ilyen és ehhez hasonló ötletekkel szálltak versenybe a középiskolások a győzelemért és a felvételi pluszpontokért a DE Gazdaságtudományi Kar vetélkedőjén. A győztes csapat tagjai európai tanulmányutat nyertek és 50 pontot a 2024-es felvételihez.

A Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kara évek óta nagy sikerrel hirdeti meg az Ihrig Károly Tanulmányi Versenyt (IKTV), minden évben más-más tudományterület kiemelésével. Idén a fenntarthatóság és környezetgazdaságtan került előtérbe. A vetélkedőre idén 8 település 17 középiskolájából jelentkeztek diákok.

Összesen 27 csapat adott le pályamunkát és készítette el az előzetes tesztet a döntőbe jutásért. A végső megmérettetést 6 csapat részvételével rendezték meg december 2-án, pénteken a Böszörményi úti campuson.

- Ti már mind nyertesek vagytok, hiszen nemcsak elmélyedtetek egy-egy fontos témában, hanem munkátokért 30 plusz pontot kaptok, amennyiben 2024-ben a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karára jelentkeztek. Sőt, a győztes csapat tagjai egyenként 50 ponttal gazdagodhatnak, ha minket választanak – hangsúlyozta Fenyves Veronika dékán az esemény megnyitóján.

A versenyzőket ötfős szakmai zsűri értékelte. A csapatok a pályamunka bemutatása mellett érdekes feladatok után is szerezhettek pontokat. 

A legjobb csapat idén a SzuperSZONIkus Pezsgő KAMéleonok a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumából. A Nagy Szonja Gréta, Nagy Kamilla Réka, Tóth Péter Marcell összeállítású team egy 10 napos európai tanulmányutat nyert a felvételi pontok mellé. Felkészítő tanáruk Új Imre Attila.

A második helyen a Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum MTC nevű csapata végzett. Tagjai Horváth Sándor, Buzás Petra és Gál Attila, akik Campus Fesztivál bérletet nyertek. Felkészítő tanáruk Kertész Jánosné.

A harmadik helyezett a Debreceni Egyetem Balásházy János Gyakorló Technikuma, Gimnáziuma és Kollégiuma csapata, a TrioBio lett. Uzsoki Petra, Becs Richárd és Nagy Emese Neopac Hungary ajándékcsomagot vihetett haza. Felkészítő tanáruk Mogyorósiné Végh Zsuzsanna.

Emellett valamennyi résztvevő csapat kari ajándékcsomagot, az Ihrig Károly Doktori Iskola könyvcsomagját és a Neopac Hungary felajánlásában egy gyárlátogatást nyert. 

Sajtóközpont - TB

Három pont a puttonyban

Új lemezzel tér vissza Budapestre a The Subways!

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek