Sport
2022-10-13

Negyedik helyen végeztünk az Ultimate Ligakupában

A kieséses rendszerű Ligakupában az elődöntőig jutott a DEAC frizbicsapata. A versenyben csak azok a klubok végeztek DEAC előtt, amelyek a bajnokságban is előkelőbb helyezést értek el.

Fodor Dániel, a csapat régi-új játékosa így foglalta össze az október 9-i versenyen szerzett tapasztalatokat.

Először is szuper érzés volt újra a méhecskés mezt magamra ölteni, hisz én is a FreeBeesben kezdtem el játszani, és Debrecenben tanultam ennek a játéknak a szellemiségét és az alapjait. Az elmúlt években a budapesti LOL csapatában játszottam, de most a sors úgy hozta, hogy hazakeveredtem. Jó látni, hogy a klub mostani generációja is igyekszik továbbvinni azt a befogadó, nyitott és tanulni képes hozzáállást, ami a kezdetekben jellemzett minket. A Ligakupában a Riverside ellen kezdtünk. Nehézkesen lendültünk játékba, de hamar magára talált a csapat, sikerült is hozni a papírformát. Az elődöntőben a friss bajnok Heroes volt az ellenfél. Velük nem bírtunk, egyelőre ők nagyobb játékerőt képviselnek, így jöhetett a bronzmeccs, amelyen Up&Fly ellen léptünk pályára. Ebből sokkal szorosabb összecsapás kerekedett, mint a bajnokág utolsó fordulóján ellenük játszott mérkőzésből, de még így is jobbnak bizonyultak nálunk, ezért meg kellett elégednünk a negyedik hellyel. A Ligakupában is azok a csapatok végeztek tehát előttünk, amelyek a bajnoki tabellán, de versenyről versenyre zárkózunk fel hozzájuk. Most azt látom, hogy a csapaton belüli kommunikáción kell sokat dolgozni, fontos a meccsre kitűzött cél és a stratégia egyértelmű, mindenki számára érthető megfogalmazása. Ez biztos, hogy sokat fog lendíteni, a játékunkon, és jövőre még jobban megizzasztjuk a most még előttünk végzett alakulatokat – összegzett Fodor Dániel.

A szezonból még hátra van az Ultimate 4’s Liga zárófordulója, amelyen éremesélyekkel lépnek pályára a debreceni játékosok. A csapatért október 16-án kell szorítanunk.

 

Ultimate Frizbi Magyar Ligakupa-eredmények

DEAC FreeBees – Riverside: 11-7

DEAC FreeBees – Budapest Heroes: 6-13

DEAC FreeBees – Up&Fly: 10-13

Debreceni Hidrobiológus Fórum

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek