Sport
2023-08-19

A DEAC idegenben győzte le 2–1-re a rákospalotaiakat.

Két győztes mérkőzés, egy kupameccs és egy bajnoki találkozó után idegenben lépett pályára a DEAC a labdarúgó NB III Északkeleti csoportjának 4. fordulójában. A fekete-fehérek a Budai II László Stadionban, a REAC vendégeként játszottak szombat délután. Mint megírtuk, a gárda technikai vezetője pénteken apuka lett, a csapaton volt a sor, hogy győzelemmel köszöntse a kis Noelt.

Borzasztóan indult a találkozó számunkra, Lakatos már a 2. percben a hálónkba vágta a labdát egy szöglet után. Szerencsére két minutummal később Soltész János közelről egalizált. A gyors egyenlítés után átvettük az irányítást és többször is eljutottunk a házigazdák kapujáig. A bal kapufát is eltaláltuk, ám előtte már lest jelzett a partjelző. Jól zártak a hazaiak hátul, s ha kiszabadultak a szorításból, szerencsénre rendre rosszul céloztak. A 25. percben Lénárt lőtt kevéssel fölé 16-ról egy kipattanót, ám a hazaiaknak is volt egy veszélyes löketük, amely szintén alig ment el a léc fölött. Negyedórával a az első félidő vége előtt Tóth Sándor került helyzetbe, de a kapus megelőzte és mellre fogta a játékszert. A 33. percben jártunk, amikor kontrából meglódult a REAC, kapusunknak, Tóth Dánielnak kellett kifutnia és lábbal tisztáznia Skripek elől.

A szünet után Tochukwu keverte meg a házigazdák védelmét, majd 15 méterről centikkel fölé bombázott. Picivel többet birtokolta a labdát a DEAC, ám alapvetően kiegyenlített játék zajlott a gyepen. Kettős cserére szánta el magát egy órányi játék után Urbin Péter – Al-Sheraji már a szünetben beállt –, Kónya és Trencsényi érkezett, ám utóbbi pár perc játék után megsérült, helyére Arjun Wente állt. Negyedórával a vége előtt megszereztük a vezetést! Kónya lövése kipattant a kapusról, érkezett Tóth Sándor és a hálóba passzolt. Rohamozásba kezdett a REAC, mi azonban ügyesen eldugtuk a labdát, sőt kontrából Wente kétszer is betalálhatott volna. A paprikás hangulatú végjátékban Werlét még leküldték a pályáról, a DEAC pedig okos játékkal megszerezte a három pontot.

– Magunknak tettük nehézzé a mérkőzést, ugyanis az első percekben nem koncentráltunk eléggé és gólt kaptunk. Az első félidő ki-ki meccsnek nézett ki, szerencsére a cserék segítségével a magunk javára fordítottuk a találkozót. Külön öröm, hogy a 18 éves játékosunk, Tóth Sándor győztes gólt szerzett. Nem játszunk még maradéktalanul jól, de a csapategységnek nagyon jót tesznek ezek a győzelmek is. Dolgozunk tovább, reméljük, a következő meccsen már a jó játék is megérkezik! – értékelt vezetőedzőnk, Urbin Péter.

NB III Északkeleti csoport, 4. forduló
REAC–DEAC 1–2 (1–1)
DEAC: Tóth D. – Bényei, Vincze, Herczku, Korhut (Al-Sheraji 46.), ­– Soltész, Sándor (Ujvárosi 84.), Papp G. (Kónya 59.), Tóth S., Lénárt – Tochukwu (Trencsényi 59, Wente 68.)).
Gól: Lakatos (2.), illetve Soltész (4.), Tóth S. (75.)

Esterházy Marcell kiállítása augusztusban a MODEM-ben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek