Sport
2022-10-11

Dandé Csenge nem szeretne váltani

A DEAC tornaszakosztályának kiválósága, Dandé Csenge több szép egyéni eredménnyel dicsőítette klubunk hírnevét, és a csapatsikerekhez is jó teljesítménnyel járult hozzá. A 17 éves lány a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának tanulója. Tornatudása alapján fővárosi klubhoz is igazolhatna, ám ő nem szeretne váltani.

– Mikor ismerkedtél meg a sportággal?

– 2012-ben. Pár osztálytársam járt tornaedzésre, és mindig mondták, milyen jól érezték magukat, így elmentem én is megnézni egy órát, aminek az lett a vége, hogy ott maradtam. Előtte egy hónapig úsztam, de az nem fogott meg annyira.

– Rendre szép eredményeket érsz el. Felmerült valaha benned, hogy klubot váltasz?

– 2021-ben kerültem a DEAC-hoz, teljesen elégedett vagyok és szeretnék velük dolgozni hosszútávon is. Nem kívánok máshova igazolni, már csak azért is, mert itt kiváló szakmai munka folyik Antal Mária edző irányításával, nem mellesleg a jövőmet is Debrecenben képzelem el.

– Még gimnazista vagy, így bizonyára a sportolás mellett sok idő nem marad a tanulásra.

– Igyekszem összeegyeztetni a kettőt, mert mindig vannak célok, amikért dolgozni kell. A torna mellett ugyanolyan fontos számomra a tanulás is, hiszen szeretnék majd felvételizni a Debreceni Egyetem Orvostudományi Karára.

– Mely eredményeidre vagy a legbüszkébb?

– Tavaly ősszel az országos versenyen lett egy dobogós helyezésem, korláton harmadik helyezett lettem. A tavaszi forduló is nagyon jól sikerült, ott gerendán kívül minden számot megnyertem. Most is gőzerővel készülünk a bajnokság őszi megmérettetéseire, remélem, sikerül ismét jó eredményeket elérnem.

Bernáth Fanni

Elcseréltük a pályaválasztói jogot: a hétvégén Szoboszlón játszunk

Megemlékezés Klebelsberg Kunó szobránál

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek