Sport
2022-10-19

Könnyedén jutott tovább a DVSC

A DEAC nem tudta megnehezíteni a DVSC dolgát, a kupaderbit a piros-fehérek nyerték és jutottak a nyolcaddöntőbe.

Nem akármilyen párharcot láthattak mindazok, akik szerdán ebéd után kilátogattak a Sportcampusra, ugyanis a DEAC ezen a napon fogadta tétmérkőzésen a DVSC-t. A két osztálynyi különbség miatt ez csak egy sorozatban, a Magyar Kupában fordulhatott elő. A történelem ismételte önmagát, hiszen legutóbb 2021-ben találkoztak a felek a kupában, mely összecsapást a piros-fehérek nyertek 2-1-re.

Míg Sándor Tamás a legerősebb összeállításban küldte pályára csapatát, addig a Loki szakvezetője azoknak adott lehetőséget, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak. A kulcsjátékosok ezúttal a cserepadra ültek le, de Dzsudzsákot, Baráthot, Vargát még a meccskeretben sem lehetett felfedezni. A párharc esélyese egyértelműen a Loki volt, de kupameccsen, ami egyben városi derbi is, bármi megtörténhetett.

Gelei József, Temesvári Miklós és Sándor Mihály végezte el az ünnepélyes kezdőrúgást, mely után már a játékosoké volt a főszerep, tét a legjobb 16-ba kerülés. Piros-fehér labdabirtoklással indult a mérkőzés, de a hazai védelmet nem tudták megoldhatatlan feladat elé állítani. Egy-két alkalommal az egyetemisták is eljutottak Megyeri kapujáig, ám ezen attakok semmiféle veszélyt nem jelentettek. Loki fölény jellemezte ebben a periódusban a mérkőzést, ám helyzetet nem sikerült feljegyezni, főképp a mezőnyben pattogott a labda. A fekete-fehérek alaposan megszervezték védelmüket, jól szűkítették a területeket, a falon pedig nem találta a rést a DVSC. Egy Olawale fejes borzolta némileg az idegeket, de a labda a baloldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. Eseménytelenül teltek a percek, a játékrész feléig a hálóőröknek semmit nem kellett bemutatniuk tudásukból. A 25. percben, lényegében a semmiből megszerezte a vezetést a Vasutas: Dreskovic ugratta ki Sóst, aki leválva védőjéről a tizenhatos sarkáról a hosszúba lőtte a labdát (0-1). A folytatásban is a DVSC játszott fölényben, ez pedig a 38. percben újabb gólban is megmutatkozott: Major szélről érkező beadását még mentették a hazai védők, ám a labda Horváth Krisztofer elé került, aki 17 méterről a kapu közepébe lőtte a játékszert (0-2). A hátralévő időben helyzetet, ebből adódóan gólt se láthattak az Egyetemi Sporttelepre kilátogató nézők, Lovas játékvezető egy perc ráadás után véget vetett az első félidőnek.

Még voltak, akik a Teniszkében kortyolgatták sörüket, így lemaradtak a harmadik gólról: mindössze 28 másodperc telt el a második félidőből, mikor Kyziridis adott középre, ahol érkezett Major és a hálóba bólintotta a labdát (0-3). Ezzel lényegében eldőlt a továbbjutás, a DEAC játékában nem volt benne, hogy vissza tudna jönni a meccsbe. Főleg úgy, hogy továbbra is a DVSC játszott fölényben. Ráadásul az 51. percben tovább nyílt az olló: ismét Kyziridis adott középre, ám ezúttal laposan, a labda Olawale elé került, aki az üres kapuba passzolta a játékszert (0-4). Egy Horváth Krisztofer Baranyai kényszerítő végén a Loki védője vette célba a kaput, ám életerős lökete fölé szállt. A 65. percben megfogyatkozott létszámban a DVSC, miután Dreskovic megkapta második sárgáját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Csendben csordogált a mérkőzés, próbálkozott a DEAC a szépítéssel, de az átütőerő hiányzott a játékukból, csak egy szabadrúgás okozott némi riadalmat vendégoldalon. Újabb eseményt egyik oldalon sem lehetett feljegyezni, a gólok számában nem történt változás, a DVSC megnyerve a kupaderbit, jutott a legjobb 16 közé.

Magyar Kupa 4. forduló

DEAC – DVSC: 0-4 (0-2)

DEAC: Tóth D. – Lakatos, Bényei (Aranyos 76’), Szabó, Korhut – Soltész (Varga B. 85’), Jankelic (Ujvárosi 62’), Horváth T. (Bereczki 62’), Al-Sheraji (Kónya 76’) – Trencsényi, Orosz

Vezetőedző: Sándor Tamás

DVSC: Megyeri – Baranyai, Dreskovic, Charleston, Manrique (Sana60’) – Sós (Bévárdi 60’), Neofytidis, Horváth K. (Kusnyír 71’), Kyziridis (Loukili71’) – Olawale, Major (Farkas 82’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Gólszerző: Sós 25’, Horváth K. 38’, Major 46’, Olawale 51’

Kiállítva: Dreskovic 65’

Amerikai űrkutatók a Debreceni Egyetemen

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek