Sport
2021-03-27

A Debreceni Egyetem csapata készülhet az aranycsatára

A DEAC női futsalosai az előző héten 4-0-s győzelmet arattak a Budaörs ellen a DESOK-ban, így önbizalomtól duzzadva várhatták az elődöntő második felvonását. A pozitív szemléletet erősíthette, hogy az odavágót kisebb sérülés miatt kihagyó Krascsenics Csilla vállalta a játékot.

Túlzás lenne azt állítani, hogy az első félidőt sziporkázó játék jellemezte, bár ezt a nagy tét számlájára is írhattuk. Egészen másképp alakulhatott volna a forgatókönyv, ha az elején Horváth Viktória értékesíti nagy helyzetét. Horváth Megyeritől lopta el a labdát, majd egészen az ellenfél kapujáig robogott, ám mellé tüzelt. A két kapus közül Torma Lillának akadt több dolga, de ezúttal sem okozott csalódást együttesünk egyik húzóembere. A szünethez közeledve André Antónia remek passzát követően Fülöp Diána lőhetett, de célt tévesztett. A másik oldalon Kajdy és Bede előtt is óriási lehetőség adódott, ám egyikük sem élt a sansszal.

A pihenőt követően sem kapcsoltak sokáig magasabb fokozatba a küzdő felek. Ahogy telt az idő, egyre inkább azt lehetett érezni, hogy az első gólnak óriási jelentősége lehet. Hosszabb csendet tört meg Fülöp sistergős lökete, de Terdik szögletre tenyerelte a játékszert. A hazaiak a kidolgozott helyzetek helyett átlövésekkel próbálkoztak, ám a hálónk szerencsére nem zördült meg. A végjátékban Üveges Katalin Fábián Rebeka szorításában került a földre a hatoson belül, de a játékvezető sípja néma maradt. Pócsik Lívia nagyobb bajtól mentett meg minket, amikor taktikai szabálytalanságot követett el Nagy Alexandra ellen, amiért egyébként megkapta a jogos sárgáját. André önfeláldozó becsúszásával Koch Fruzsina orra alá tört borsot. Ugyan az utolsó percekben felpörögtek az események, maradt a 0-0, így jöhetett a túlóra.

A ráadásban azt lehetett érezni, hogy egyik gárda sem akar felesleges kockázatot vállalni. Cívisvárosi részről Krascsenics Csilla távolról kínálta meg a budaörsi kapuvédőt, aki nem jött zavarba. Bede Anna a hatoshoz közel senkitől sem zavartatva lőhetett, de nem a legjobban találta el a labdát. Amikor már sokan talán a büntetőkre készültek, Üveges látta meg Andrét, aki pár méterről sarokkal köszönt be.

Vannak olyan találkozók, amelyeken nem elsősorban a mutatott játék, hanem az eredmény a legfontosabb – ez a megállapítás ezúttal abszolút igaz. Ugyan nem most mutattuk a legszebb arcunkat ebben a szezonban, ám az 1-0-s sikernek köszönhetően bejutottunk az NB I döntőjébe, amit nem kell megmagyaráznunk. A fináléban a Tolna-TFSE párosítás győztesével találkozunk.

Női futsal NB I helyosztók 1-4.helyért 2. forduló
Budaörs Futsal-DEAC 0-1 – hosszabbítás után
gólszerző: André (49.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Krascsenics, Üveges, Horváth V. Cserék: Tóth R., Fekete G., Pócsik, André, Nagy A., Fülöp, Böröczky, Czégény. Edzők: Quirikó Vivien, Üveges Katalin.

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharcot a DEAC 2-0-ra nyerte meg.

Ruhamosás környezettudatosan!

Ötös lottó

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek