Sport
2022-10-09

Kis Abigél aranyérmes az európai körversenyen

A kadét európai körverseny Gödöllőn állomásozik, ahol az új vívócsarnokban ma a női kard csapatversenyen szoríthattunk a DEAC kardozóját, Kis Abigélt is a soraiban tudó magyar válogatottnak.

A 32-es főtáblán Spanyolországot 45:26-ra, majd a nyolcaddöntőben Lengyelországot 45:23-ra győzték le a mieink. A legjobb nyolc között a németek ellen némileg szorosabb asszót (45:36) vívott a magyar csapat, az elődöntőben ugyanakkor viszonylag simán (45:30) jutott túl az olaszokon. Az aranyért Romániával szállt harcba nemzeti együttesünk, és remek teljestménnyel sikerült elhódítani az aranyat ( 45:34).

– Ábigél jó vívással debütált a válogatottban. Külön öröm számomra, hogy az elődöntőben történő lecserélését követően a fináléban újra remek vívással szállt be a játékba. Nagyon egységesek voltak ma a lányok, megérdemelten nyerték meg a versenyt. Szeretnék gratulálni a DSI párbajtőrözőjének, Nagy Blankának és edzőjének, Serra Bendegúznak, aki Budapesten hasonló eseményen szerzett szintén aranyérmet a válogatottal! – fogalmazott a DEAC vívószakosztályának kiváló edzője, Dávid László.

Csökkenő forgalom mellett emelkedett a BUX a héten

Ünnepelt a debreceni Fényes udvar

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek