Sport
2023-07-23

Vizes vb: 13. lett a női gyorsváltó Senánszky Petrával

Nem jutott döntőbe a magyar 4x100-as gyorsváltó a fukuokai vizes világbajnokságon, a Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna, Pádár Nikolett kvartett a 13. helyen végzett.

A nyílt vízi úszók, műugrók, műúszók és vízilabdázók után vasárnap a medencés úszók is bemutatkoztak a fukuokai vizes világbajnokságon. Rögtön az első délelőtti programban volt debreceni érdekeltség, a később 50 és 100 gyorson is induló Senánszky Petra a 4×100-as gyorsváltó tagjaként ugrott vízbe.

A DSi Debrecen májusban országos csúcsot úszó kiválósága jól kezdett, 0.71 másodperces reakcióideje után másodikként ért a falhoz a svédek első embere, Sarah Sjöström mögött, 25.80-nal fordult. A második ötvenen a kanadai, a kínai és az olasz rivális is rákapcsolt, de Kókai Dávid tanítványa tartotta velük a lépést, 55.10-es idővel adta át a váltót Molnár Dórának. Az esélyesek növelték előnyüket, a mieink visszacsúsztak a hetedik helyre, majd Ábrahám Lilla Minna, végül Pádár Nikolett következett.

A magyar váltó előfutamában hatodik lett 3:40.02-es idővel, ami sajnos nem volt elég a döntőbe jutáshoz, a Senánszky Petrával felálló kvartett összesítésben a 13. helyen végzett.

P.G.

Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI

debsport.com

Nyolc-kilenc százalékkal többe kerülnek azok a házak, amelyek medencések

A jövő héten melegedés, átmeneti lehűlés, majd újabb melegedés várható

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek