Sport
2022-08-26

Sok múlik az erőnléten

A DEAC férfi futalcsapatának személyi és erőnléti edzője, a 23 éves Demkó Bence tavaly nyár óta dolgozik a klub kötelékében, és hosszú távra tervez itt. Interjú!

– Ebben a szakmában szinte mindenki rendelkezik sportmúlttal. Rólad mit lehet tudni?

– Igazolt labdarúgóként egész fiatalon, tizenegy évesen Tiszaújvárosban kezdtem el játszani. Két évvel később Nyíregyházára kerültem, ekkor még úgy gondoltam, focista lesz belőlem, így képzeltem el az életemet. Az idő múlásával azonban egyre gyakrabban jöttek a sérülések, amik nehezítették a pályafutásomat, vissza is kerültem Tiszaújvárosba, majd a Tiszavasvári megyei első osztályú csapatban folytattam, és ekkor kezdtem el tanulni személyi edzőként.

– Hogy kerültél kapcsolatba a DEAC-cal?

– A személyi edzőit együtt végeztem Sustyák Dáviddal, aki akkoriban a DEAC futsalcsapatát erősítette. Másfél évvel később ő ajánlott be Elek Gergő vezetőedzőnek. Kis idő múlva leültünk beszélni, majd szerencsére mindenben sikerült megegyezni.

– Mi is pontosan a feladatod a futsalcsapatnál?

– Az én munkámon leginkább a felkészülési időszak alatt van nagy hangsúly. Ilyenkor napi két edzés van, és a délelőttit én tartom. Szerencsénkre remek körülmények között tudunk dolgozni, hiszen az UniFit és a DEAC komplexuma is a rendelkezésünkre áll. Egészen az alapoktól, a koordináción át, a dinamikán keresztül minden erősítő gyakorlatért én felelek.

– Milyen együtt dolgozni a srácokkal?

– A legelejétől kezdve megtaláltuk a közös hangot, ez amiatt is van, mert nagyjából velük egyidős vagyok, ezáltal sok közös témát tudunk átbeszélni. Van, mikor a srácok is fáradnak, és velük együtt én is, de tiszteljük egymást, együtt át tudunk lendülni a holtponton.

– Hosszabb távra tervezel a klubnál?

– Ez már a második szezonom itt, jól érzem magam, ahogy mondtam, jó a kapcsolatom a csapattal és a stábbal egyaránt. Szeretnék még maradni, és remélem, az elkövetkezendő négy-öt évben minden tudásommal segíthetem a DEAC -ot.


Figeczki Ágoston

Nyári Egyetem Tihanyban

A kupában térne vissza a győztes útra a DEAC

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek