Sport
2022-05-04

A DVSC már készülhet a következő NB I-es szezonra

Matematikailag ugyan még elképzelhető, a valóságban viszont teljesen kizárt, lényegében a lehetetlen kategóriába tartozik, hogy a következő bajnoki évet ne a legmagasabb osztályban kezdje a Loki.

Azzal, hogy a debreceni legénység kedden Pávkovics góljával legyőzte a Mezőkövesdet, Joan Carrillo együttese lényegében megváltotta a következő szezonra is első osztályú tagságát. A DVSC 38 pontot gyűjtött eddig, míg a jelenleg kiesőhelyen álló MTK 29-et, így a hátralévő két forduló előtt kilenc egységnyi a különbség a két csapat között, mely távolság csökkenhet, ha szerdán nyer a fővárosi alakulat. Előfordulhat, hogy az utolsó két meccsen veszít a Lokomotív, a Hungária körútiak pedig nyernek, és azonos pontszámmal zárják a szezont a felek. A kék-fehérek azonban már ebben az esetben sem előzhetik meg a DVSC-t, mivel a 2021-2022-es versenykiírás az alábbiak szerint rendelkezik pontazonosság esetén a végső helyezésekről:

1. a bajnokságban elért több győzelem;

2. a bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;

3. a bajnoki mérkőzéseken rúgott több gól;

4. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések pontkülönbsége;

5. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzések gólkülönbsége;

6. az egymás ellen játszott bajnoki mérkőzéseken az idegenben

lőtt több gól;

7. a bajnokság fair play értékelésében elért jobb helyezés;

8. sorsolás

Jelen állás szerint a Vasutas tíz, az MTK hét győzelemmel rendelkezik, ám ha szerdán nyernek a fővárosiak, ezen adatban is egyenlő lesz a csapatok mérlege. Ami viszont dönt ebben az esetben, az a gólkülönbség, mely összevetésben magasan a DVSC áll jobban, így ahhoz, hogy az MTK megelőzze a Lokit, három meccsen 25 gólt kellene szereznie, a debrecenieknek viszont az utolsó kettőn egyet se.

Gólkülönbségek:

DVSC: 44-48 (-4)

MTK: 22-50 (-28)

A fenti adatokból világosan látszik, reménytelen, hogy az MTK megelőzi a DVSC-t, arra nagyobb lenne az esély, hogy a jövőben a Tankcsapda diszkózenét fog játszani, bár ez is elképzelhetetlen.

A hátralévő fordulókra már nyugodtan készülhet Joan Carrillo legénysége, nem nyomasztja semmiféle teher a játékosok vállát, felszabadultan futballozhatnak majd hétvégén a Puskás Akadémia, a szezonzárón az MTK ellen.

Nagyot küzdött a tartalékos DEAC

Békekoncert: interjú az M5-ön

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek