Sport
2022-10-18

Magabiztos győzelemmel örvendeztettük meg a szurkolóinkat

A Debreceni Egyetem gárdájában Thiago, Nagy Bence és Vass Ottó is két találattal zárta a találkozót.

A válogatott szünetet követően a DEAC férfi futsalosai a győzelem reményében fogadták a Magyar Futsal Akadémiát az NB I hetedik fordulójában. Elek Gergő vezetőedző a mai összecsapáson már számíthatott a sérülésből visszatérő Tóth Attilára és Szabó Ábelre, illetve a koronavírusból felgyógyult Vass Ottóra.

A meccs elején az újonc két lövéssel jelezte, hogy nem csupán a bekkelésre szeretne összpontosítani, aztán a másik oldalon Nagy Bence tesztelte Boldizsár Márkot. Véghelyi Balázs pillanatai következtek, az MFA játékosa előbb egy hatalmas ziccert hibázott el, majd ezt nagy mentéssel javította, a gólra éhesen érkező Deibyt előzte meg, és mentett szögletre. Az első félidő derekán végre megszereztük a vezetést, Vass Ottó finom emelését nem védhette a fővárosiak kapusa. Nagyon hamar összegyűjtöttük a hat szabálytalanságot, Módly Márk tízméteresével 1-1-re módosult az eredmény. A bekapott találat felébresztett minket, Thiago duplájával leráztuk magunkról a vetélytársunkat. Brazil légiósunk Rácz Zsolt lekészítéséből köszönt be először, nem sokkal később pedig kötényt osztott ki a védőjének, végül a bombája a jobb alsó sarokban kötött ki. Nagy Bence növelte a fórunkat, centerünk egy rövid felszabadító fejest lőtt állítgatás nélkül a kapuba. A szünet előtt Módly újabb büntetővel kozmetikázott az álláson, ezzel szemben Thiago tízméteresét Boldizsár bravúrral hárította, így maradt a 4-2.

A térfélcserét követően letáboroztunk a riválisunk térfelén, sok ígéretes lehetőség adódott előttünk. A Magyar Futsal Akadémia az öt a négy elleni taktikával próbált felzárkózni, de a terve nem jött össze, sőt, egyre inkább kinyílt az olló. Thiago két gólja után egy gólpasszt osztott ki Vass Ottónak, Deiby Arango pedig a kapusról kipattanó labdát juttatta a gólvonalon túlra. A végén Nagy Bence vette be az üresen tátongó kaput, ezzel 7-2-re diadalmaskodtunk.

Csapatunk négy forduló óta veretlen az élvonalban, a jó széria jövő hétfőn a Berettyóújfalu csarnokában folytatódhat.

 

Futsal NB I 7. forduló

DEAC-Magyar Futsal Akadémia 7-2 (4-2)

DESOK, vezette: Deme Rajmund, asszisztensek: Futó Tamás, Balla Levente.

Gólszerzők: Vass (9., 29.), Thiago (13., 14.), Nagy B. (15., 39.), Deiby Arango (32.), ill. Módly (12., 19.)

A DEAC összeállítása: Krajcsi – Vass, Harmati, Tóth A., Nagy B. Cserék: Tóth Benedek, Szatmári, Deiby Arango, Thiago, Rácz Zs., Sándor K., Harcsa, Szabó Á., Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.

 

 

Fotók: Derencsényi István

Luz Gabás

Jubilál a DE BTK Migráció-kutatási Központ

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek