Sport
2022-12-01

Megállítanánk a veszprémi rohamokat

Mándi Norbert elmondta, a Debreceni Egyetem alakulata teljes kerettel utazhat a királynék városába.

A DEAC férfi kézilabdázói az előző héten nem léptek pályára az NB I/B-ben, így jutott idő a pihenésre is. A rövidebb pauza után Mándi Norbert legénysége szombat este a BFKA-Veszprém otthonában vizitál. A bakonyiak tizenkét meccs alatt tizenöt pontot szereztek, ezzel a tabella ötödik helyén állnak. Tíz egységgel rendelkező együttesünk a tizedik pozícióból várhatja az összecsapást, de egy győzelemmel megközelíthetné a középmezőny tagjait.

– A bajnokság talán legfiatalabb átlagéletkorú gárdájával csapunk össze, amely modern, dinamikus kézilabdát játszik – kezdte a beszélgetést Mándi Norbert. – Nagy sebesség jellemzi a veszprémieket, a megszerzett labdákból villámgyors ellentámadásokat vezetnek, vagyis a rossz passzok számát minimalizálnunk kell. Amennyiben a fiúk betartják a taktikai utasításokat, reális esélyünk lehet a győzelemre. Szerencsére sérülés nem nehezíti a dolgunkat, izomszakadása után már Gidai Mátéra is számíthatunk, a visszatérésével a jobb szélen bővültek a variációs lehetőségeink. Jól dolgoztak a srácok az edzéseken, ami szintén növelheti a reményeinket – mutatott rá a fiatal tréner.

Pethő Ákosék válláról nagy teher kerülhetett le, mivel Ózdon 28-28-as döntetlent játszottak, ezzel pedig megszerezték az első pontjukat idegenben a mostani idényben. Mégsem lehetett felhőtlen az öröm, ugyanis az 55. minutumban még öttel vezettek.

– Akadtak olyan külső körülmények, amelyek zavaróak voltak, ám nem szeretnék mentegetőzni. A hajrát leszámítva gyakorlatilag végig a mi akaratunk érvényesült a találkozón. Sajnos az utolsó percekben nem tartottuk magunkat ahhoz, amit a meccs előtt megbeszéltünk, például a támadásainkat a belső területeken szerettük volna befejezni. Nyilván bosszankodtam a pontvesztés miatt, ettől függetlenül ezen a találkozón is kiderült, hogy jó úton járunk – hangsúlyozta Mándi Norbert.

NB I/B 13. forduló
BKFA-Veszprém-DEAC
2022. 12. 03. (szombat) 18.00, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok

Osváth Richárd Európa-bajnok

Díjazott tudományos értekezés

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek