Sport
2022-03-03

Indul a harc a bajnoki döntőért

Krascsenics Csilla szerint előnyös, hogy a Debreceni Egyetem alakulata hazai környezetben kezdheti a párharcot.

A történelem nem ismétli önmagát a női futsal NB I-ben. A DEAC az előző idényben a bajnoki döntőben csatázott a Tolnával, de idén a két csapat már az elődöntőben találkozik egymással. Együttesünk az alapszakaszt megnyerte, így itthon kezdheti vasárnap délután az egyik fél második győzelméig tartó párharcot. Quirikó Vivien tanítványai a bajnokság első szakaszában kétszer legyőzték a tolnaiakat (6-1, 5-1), míg február 19-én 3-3-as remivel zárult az ütközet a DESOK-ban.

– A két fölényes diadal során nagyon jó napot fogtunk ki, míg a Tolna kisebb gödörben volt. A legutóbbi meccsen már az igazi arcát mutatta az ellenfelünk, gyorsan és kellő agresszivitással futsalozott. Szerintem a hétvégén ismét izgalmas meccset láthatnak a drukkerek, abban bízom, hogy mi ünnepelhetünk a végén. Nagy jelentősége lesz annak, hogy melyik gárda húzza be az első találkozót. Nyilván az a célunk, hogy két összecsapás alatt bekerüljünk a fináléba, bár a Tolna biztosan meg akarja akadályozni ezt. Úgy gondolom, profitálhatunk abból, hogy nálunk van a pályaelőny, mivel a két város között elég a nagy a távolság, így a hosszú utazás sok energiát felemészt. Üveges Katalin ugyan lábsérüléssel bajlódik, ennek ellenére úgy fest, hogy teljes kerettel tudunk kiállni – nyilatkozta Krascsenics Csilla, aki ebben az idényben már három gólt szerzett Reveland Zoltán gárdája ellen.

A DEAC és a Tolna is kupameccsel hangolt az elődöntőre. Vámosi Georgináék az Astrát búcsúztatták, míg mi a tartalékos Berettyóújfalut vertük 12-2-re a visszavágón, ezzel maradt esélyünk a címvédésre.

– Nagy következtetéseket nem lehet levonni ebből a sikerből. Nem szabad elfelejteni, hogy az Újfalu a másodosztályban szerepel, valamint több játékos sem léphetett pályára betegség miatt. Természetesen örültünk ennek az eredménynek, valamint annak is, hogy sokan betaláltak – zárta mondandóját Krascsenics Csilla.

A DEAC-Tolna bajnokit a szurkolók ingyen tekinthetik meg, de a belépéshez védettségi igazolványra van szükség, aminek az érvényessége egy fényképes dokumentummal támasztható alá. Fontos információ, hogy a járványhelyzet miatt a csarnokunkban kötelező a maszkviselés!

Elődöntő 1. mérkőzés
DEAC-2F-Bau Tolna-Mözs
2022. 03. 06. (vasárnap) 16:00, DESOK

Fotó: Derencsényi István

Debreceni összefogás

Beszélgetés Puskás István alpolgármesterrel

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek