Sport
2022-04-19

A Kaposvár ellen ragadhatja meg utolsó esélyeinek egyikét a DEAC

Szerdán 18 óra 30 perctől a Kaposvári KK gárdáját fogadja a DEAC-Tungsram kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A középszakaszának 5. fordulójában. Berényi Sándor együttesének kötelező a győzelem, amennyiben versenyben szeretne maradni a rájátszásért folytatott küzdelemben.

Nagyon rossz formában várhatja a hétközi bajnokit a Debreceni Egyetem alakulata, hiszen legutóbbi hat találkozójukat elvesztették Polyák Lászlóék. Sokáig pedig úgy tűnt, hogy a cívisvárosiak kiharcolhatják az alapszakasz első öt helyének valamelyikét, mellyel egyúttal kvalifikálták volna magukat a rájátszásba is, de bő egy hónappal ezelőtt – a sérüléseknek is köszönhetően – valami megtört a csapat háza táján. A Paks elleni hazai győzelem óta csak árnyéka önmagának a DEAC, a balul sikerült alapszakaszzárás és a Magyar Kupa búcsú után a középszakaszban sem sikerült eddig a győztesen elhagyni a pályát, melynek következtében visszacsúsztak középház ötödik helyére.

Ahhoz, hogy a hajdúságiak kvalifikálják magukat a rájátszásba, minimum két csapatot meg kellene előzniük, melyhez reálisan nézve a hátralévő öt találkozón minimum négy győzelmet kellene szerezniük. A nagy hajrá első lépcsőfoka a szerdai Kaposvár elleni ütközet lehet, mely azonban korántsem tűnik egyszerű feladatnak, hiszen a somogyiak az utóbbi időben meglehetősen stabil csapat benyomását keltik. A két együttes az alapszakaszban két végletekig kiélezett találkozót vívott egymással, a delfinek hazai pályán hosszabbítás után tudtak győzni, míg a január végi debreceni összecsapás Xavier Thames utolsó pillanatokban elsüllyesztett hárompontosával dőlt el. Messzemenő következtetéseket mindenesetre fölösleges levonni az említettekből, hiszen az őszi derbin Milenko Topics, a visszavágón Jorgosz Vovorasz irányította a DEAC-ot, szerdán pedig már Berényi Sándor fogja harcba küldeni övéit.

A Kaposvár – debreceniekhez hasonlóan – eddig mindkét idegenbeli meccsét elvesztette a középszakaszban, Szegedről és Kecskemétről sem tudtak győztesen távozni. Bár Nikola Lazics együttese komoly fejtörést okozhat szinte bármely csapatnak az NB I-ben, további elemzésekbe viszont nem érdemes belemenni, hiszen Berényi Sándor együttesének elsősorban önmaga árnyékát kellene átlépnie szerdán.

Megjelent az új Egyetemi Élet

Megőrült a Carson Coma - botrány az elmegyógyintézetben!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek