Sport
2024-01-03

Tíz perc elég volt a Misleny-csillaghoz

Apa! Elkezdődött! Mármint a hosszú hadjárat a DVSC SCHAEFFLER női kézilabdázói számára. Januárban nyolc tétmérkőzés vár a hölgyekre. Az óév búcsúztatása jól sikerült, idegenben magabiztosan fektették két vállra Planétáék a Kisvárdát. 2024 is jól indult. Az újonc Kozármisleny látogatott a Hódosba.

Egy rendkívül szimpatikus, fiatal együttest ismerhetett meg a publikum a baranyaiak képviseletében. A Mecsek tövében senki sem bízott benne, hogy az övéik egyszer első osztályú bajnokin fogadhatják majd a válogatottakkal, és világ klasszisokkal teletűzdelt ellenfeleket, köztük a Debrecent is. Pedig ez már az elmúlt szezonban is megtörtént. Igaz egy osztállyal lejjebb, az NBI/B-ben. Akkor, a Kudor Kitti vezérelte Loki ifjak kétszer is vereséget szenvedtek a Dél-dunántúliaktól. Másodikként végeztek a tabellán, így jöhetett el számukra a kézis Kánaán.

Eddig tisztességesen helytálltak, legyőzték a Budaörsöt, pontot csentek el a Vasastól, de ezen sikerek ellenére is a tabella utolsó helyén szerénykednek.

A találkozó úgy indult, ahogy mindenki várta. Egy sebesség fokozattal magasabban pörgött a hajdúsági gárda, ami azt eredményezte, hogy az ötödik percben már 4-1-re is vezettek. Aztán volt 6-3, majd fertály óra múlva, - hogy Szilágyi Zoltán is felemelhesse a hangját egy idő kérésnél - 6-6. Annyira kiabált  a mester, hogy még a lelátó is megtapsolta a taktikai utasításokat. Jött is egy öt perces öt-nulla, majd még kettő, és a félidőre kialakult egy elfogadható, 14-8 arányú hazai vezetés. Ebben a szakaszban mindenképpen dicséretes, hogy az eleddig visszafogottabb formát mutató svéd jobbátlövő Johansson igen nagy kedvvel játszott, és gólerős is volt.

Szünet után visszafogottabb tempót diktált a DVSC. Ez meg is látszott az eredményen, mert a második félidőben döcögött a szekér. Sok volt a pontatlanság, a türelmetlenség. A szélsők helyzet kihasználása is biztos feljavul a későbbiekben. A két pont sorsa egyetlen percig sem forgott veszélyben. A második játékrészt mindössze két góllal nyerték meg Vámosék. Tudjuk be ezt annak, hogy a lányok tartalékoltak a hétvégére, és az egész hónapra.

A csapat két nap múlva útra kel. Irány a francia Brest Bretagne együttese. Az a gárda, melyet október 28-án porig aláztak Tóviziék, 31-24 arányban. Most kevesebb különbséggel is beérnénk!

 

Női kézilabda NBI. 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER - Kozármisleny KA 30-23 (14-8)

 

Weisz György

 

Fotók: Kovács Péter

Filmszüret

Hajdúsámson településen vízhiány várható

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek