Sport
2022-04-03

Győzelem Egerben

A DEAC futballistái az előző két fordulóban fontos győzelmeket arattak az NB III Keleti csoportjában, így bizakodva utazhattak Egerbe. A Heves megyeiek formáját sem lehetett kritizálni, hiszen hat meccsből álló veretlenségi szériát építettek az utóbbi hetekben.

A bajnoki első komolyabb lehetőség egy szép összjáték után Bereczki Dániel előtt adódott, de az egri kapus jól zárta a szöget. Nem sokkal később szöglettel felérő szabadrúgást végzett el jobbról Sándor Tamás, a beívelés után Ujvárosi Ádám mesterien fejelt a hazaiak kapujába. A télen a Vasastól érkező védő először szerzett gólt tétmeccsen a csapatunkban.

A 12. percben megdupláztuk az előnyünket: Bereczki a 16-os környékéről adott le egy lapos lövést, amibe Fedinisinec Eduárd csak belepiszkálni tudott, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki. Néhány minutummal később ismét Bereczki dolgoztatta meg a hazai kapuvédőt, aki ezúttal ugyan üggyel-bajjal, de hárított. Tóth Dánielnek sokáig nem akadt teendője, a szünethez közeledve két fejesnél is hárított, főleg az első próbálkozásánál kellett bravúrt bemutatnia.

A második játékrészben próbáltak szépíteni az egriek, főleg beadásokból és pontrúgásokból igyekeztek veszélyt okozni, ám Tóth ezen a napon lehúzta a rolót. Az 53. percben Szabó Levente helyére Oliver Tochukwu érkezett a pályára. Tochukwu beszállása után hamar helyzetbe került, egy jobbról érkező centerezésnél nem sokat tévedett.

A lefújásig megőriztük a fórunkat, így zsinórban harmadik alkalommal diadalmaskodtunk a bajnokságban. Annak is örülhetünk, hogy a harmadik helyen álló BKV Előre hazai pályán 4-0-ra kikapott a Kisvárdától, így az előnyünk négy pont lett a fővárosiakkal szemben.

NB III Keleti csoport 28. forduló
Eger SE-DEAC 0-2 (0-2)
gólszerzők: Ujvárosi (9.), Bereczki (12.)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Virág, Ujvárosi, Orosz – Lakatos, Spitzmüller (Soltész, 82.), Sándor, Rauf – Bereczki (Sidibe, 82.), Szabó L. (Tochukwu, 53.), Székely (Bidzilya, 63.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek