Sport
2020-12-04

Újabb rangadó előtt a DEAC

Szombaton 17 órától az Alba Fehérvár együttesét fogadja a DEAC kosárlabdacsapata az NBI/A 12. fordulójában. A zártkapus mérkőzést a Debrecen Televízió és a Mindigo Sport élőben közvetíti.

Nincs megállás, hat napon belül harmadik mérkőzését játssza a Debreceni Egyetem gárdája szombaton az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. Az Oroszlány elleni ötpontos siker után Tóth Ádámék szerdán egy elképesztően izgalmas és kimerítő találkozón, kétszeres hosszabbításban maradtak alul az EGIS Körmend ellen. A debreceniek mérlege így nyolc lejátszott forduló után öt győzelem és három vereség.

-Nagyon elégedett vagyok a csapatommal, hiszen a meglévő problémáink és a szűk rotáció ellenére hatalmasat küzdöttek egy nagyon jó erőkből álló ellenféllel szemben. Technikai és taktikai dolgokba fölösleges belemenni, véleményem szerint a szívünk a helyén volt, végig harcoltunk. Kevesen voltunk, így a hosszabbításban a fiúk teljesen elkészültek az erejükkel és a fejek sem úgy működtek, mint előtte, ennek ellenére elképesztően büszke vagyok rájuk. -tekintett vissza a szerdai rangadóra Kovács Adrián.

Az Alba Fehérvár sincs könnyű helyzetben ebben a szezonban, hiszen eddig összesen három bajnokit tudtak csak lejátszani. Ugyan az első két találkozójukat megnyerték a Pécs és a Zalaegerszeg ellen, szerdán nem várt vereséget szenvedtek Oroszlányban. Papíron a bajnokság egyik legerősebb játékoskeretével rendelkeznek a kék-fehérek, amit mi sem bizonyít jobban, hogy mind a négy idegenlégiósuk 16 pont felett átlagol eddig a szezonban. Őket egészíti ki a magyar válogatott kiválósága, Vojvoda Dávid, valamint a rutinos Luka Markovics és Csorvási Milán. AZ U23-as szabály sem okoz nekik különösebb gondot, Lukács Norbert és a Takács-testvérek mellett a DEAC-ban három évet is lehúzó Godwin Omenaka sem lóg ki az idősebbek közül.

-Most a regenerációé a főszerep, s bár nem sok időnk van, de igyekszünk becsülettel felkészülni azokból a dolgokból, amikből nehéz helyzetbe tudjuk hozni az ellenfelet. A hátráltató körülményekkel nem szabad foglalkoznunk, minden meccs nagyon fontos számunkra, szombaton is mindent meg fogunk tenni a győzelemért. -zárta szavait a szakember.

A DEAC keretéből jelenleg hat játékos, Stefan Moody, Bognár Kristóf, Polyák László, Molnár Dániel, Kovács Ákos és Asszú Ádám nem tudja vállalni a játékot, de az Albánál is több hiányzóra lehet számítani, köztük Vojvoda Dávid játéka is kérdéses. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége a héten jelentette be szabályváltoztatását, melynek értemében, ha a csoportos játékengedélyen szereplők közül legalább öt fő egészséges, akkor -az utánpótlásból feltöltve a keretet- játszaniuk kell.

 

Forrás/kép: kosarlabda.deac.hu

Több mobilnetet használunk

Minőségi képzés, hasznos tudás

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek