Sport
2022-06-18

Hét DEAC játékos utazhat Horvátországba

Quirikó Vivien szerint a felkészülési tornán hasznos tapasztalatokkal gazdagodhat nemzeti együttesünk.

A magyar női futsalválogatott javában hangol az Európa-bajnokság négyes döntőjére. A felkészülés fontos megállója  egy horvátországi torna lesz, amelyen a mieink a házigazda mellett a finnekkel, a lengyelekkel és a svédekkel találkoznak.

Frank Tamás szövetségi kapitány 17 fős kerettel utazik Porecbe. A mesternek Torma Lilla, Üveges Katalin, Horváth Viktória, Sovány Liza, Fülöp Diána, Krascsenics Csilla és Tóth Nóra személyében hét DEAC-játékos is bizonyíthat.

– Az Eb-re eddig egy-, valamint kétnapos összetartásokkal készültünk. Horvátországba még bővebb kerettel megyünk, a fő cél az lesz, hogy a mérkőzéseken is gyakoroljuk azokat a dolgokat, amiket az edzések során elsajátítottunk. Emellett azt is megnézhetjük, hogy a játékosok hogyan teljesítenek élesben. Az eredmény még másodlagos, de nyilván szeretnénk minél előrébb végezni. A svédekkel vívjuk az első mérkőzést, az ellenfeleink közül előzetesen őket tartom a legerősebbnek – nyilatkozta Quirikó Vivien, aki Frank Tamás munkáját pályaedzőként segíti.

A kontinensviadal final fourját július 1. és 3. között fogják megrendezni Portugáliában. A mieink az elődöntőben a portugálokkal csapnak össze, a másik ágon Ukrajna és Spanyolország küzdhet meg egymással. A meccs győztesei a fináléba jutnak, a vesztesek pedig a bronzéremért harcolhatnak.

A magyar válogatott programja a horvátországi tornán:

Június 21., 12:00: Magyarország-Svédország
Június 23., 12:00, Magyarország-Lengyelország
Június 25., 09.45: Magyarország-Horvátország
Június 26., 09.45: Magyarország-Finnország

Főként otthon kávéznak a magyar emberek

Könyvajánló: Ingyenbaba

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek