Sport
2022-03-27

Hősies küzdelem

A Debreceni Egyetem alakulata most nem okozott meglepetést.

Szépen megteltek a DESOK lelátói szombat délután, amikor a DEAC férfi röplabdázói a Kaposvárt fogadták az Extraliga negyeddöntőjének negyedik meccsén. A párharc 2-1-es kaposvári előnyről folytatódott, vagyis nekünk nyernünk kellett ahhoz, hogy maradjon esélyünk az elődöntőre.

Két rossz ütéssel indították a találkozót a vendégek, majd Hubicska Patrik javított. Fazekas Balázs megoldásával 5:2-re módosult az eredmény, de ellenfelünk hamar egalizált. Tóth András szemfüles lecsapásával ismét nálunk volt a fór (12:11), Bögöly ászával pedig először vezettek a Somogy megyeiek (13:14). Ezt követően is sok gondot okoztak nekünk a kaposvári húzóember nyitásai (13:17). A szett végéig riválisunk magabiztosan őrizte az előnyét, végül Sandoval tett pontot a periódus végére.

A második játszmában 3:3 után kissé ellépett Ruben Wolochin legénysége (3:6). Több rossz szerva is becsúszott mindkét oldalon, de a különbség nem igazán változott (12:15). Küzdöttünk a felzárkózásért, ám a vendégek elérhetetlennek tűnő labdákat is megmentettek. Aztán Williannak köszönhetően feljöttünk egyre (20:21), majd 23:23-at követően a kaposvári megoldások jöttek be.

A szurkolók a harmadik felvonás során is lelkesen buzdították Fodor Antal tanítványait. A helyzetünk egy 5:0-s kaposvári sorozattal elég nehézzé vált (9:15). 13:18-as állásnál trénerünk újra időt kért. A hátralévő időben elmaradt a várt fordulat, így a Kaposvár jutott az elődöntőbe.

A vereség ellenére a játékosaink dicséretet érdemelnek, hiszen ezen az összecsapáson is megnehezítették az esélyesebb ellenfél dolgát, nem véletlenül zúgott a csarnokunkban a vastaps.

Tóth Andrásék az ötödik helyért küzdhetnek a folytatásban.

Extraliga-negyeddöntő 4. mérkőzés
DEAC-FINO Kaposvár 0:3 (21:25, 23:25, 21:25)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc végeredménye: 3-1 a Kaposvárnak.

Folyamatosan bővül Debrecen kerékpárút-hálózata

Így nem szégyen kikapni

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek