Debrecen
2022-03-27

Folyamatosan bővül Debrecen kerékpárút-hálózata

A keleti városrészben több mint 8 kilométer hosszúságú kerékpárút szolgálja majd a városrészben élők biztonságát. Erről tartott sajtótájékoztatót 2022. március 26-án, szombaton Papp László polgármester és Pósán László országgyűlési képviselő.

Pósán László országgyűlési képviselő a tájékoztatón elmondta: nagy volumenű, egyedülálló kerékpárépítés zajlott és zajlik jelenleg Debrecenben. A keleti városrészben több mint 8 kilométer hosszú kerékpárút épült és épül jelenleg is, négy szakaszra bontva. Három szakasz már elkészült, köztük a Wesselényi út és Vágóhíd utca közötti rész, a Vágóhíd utcai területen még vannak utómunkálatok, de a Diószegi úttól a Panoráma útig tartó szakasz kész van.

Az itt élő emberek számára ez az út nemcsak a sportolást, szabadidő eltöltését szolgálja, hanem a munkavégzéshez kapcsolódó napi, új közlekedési lehetőséget is jelent – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

A keleti városrész kerékpárút-hálózatának további fejlesztése 2021-ben kezdődött, bruttó 759 és fél millió forintból.

A keleti városrészben zajló kerékpárút fejlesztéssel nagyot léptünk előre a biztonságos közlekedés érdekében – emelte ki Papp László polgármester. Aki elmondta: a város az elmúlt években komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy minden irányba elinduljanak érdemi kerékpárút-fejlesztések.

A keleti városrész mellett a nyugati városrészben is zajlik a kerékpárút-hálózat fejlesztés. Debrecen és Kismacs között, majd a 33-as beruházás részeként a 33-as mentén az Északnyugati Gazdasági Övezetig, onnan pedig a megyével együttműködve a TOP+ forrásainak felhasználásával szeretnénk továbbvinni a kerékpárutat Hortobágy irányába. Emellett a Kishegyesi út rekonstrukciójával párhuzamosan is zajlanak munkálatok – mondta a városvezető.

Egy-két éven belül a város kerékpárút-hálózatának hossza eléri a 108 kilométert, az évtized végéig pedig a 130 kilométert.

Nagy fordítás Jakus Lili vezérletével

Hősies küzdelem

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek