Sport
2022-03-25

Harc a folytatásért

Péntek délután a Debreceni Egyetem jégkorongozói és férfi futsalosai játszanak fontos mérkőzést. Szombaton kosárlabdázóink és férfi röplabdázóink hazai környezetben lépnek pályára. Vasárnap labdarúgóink, kézilabdázóink, floorballosaink és női röplabdázóink gyűjthetik a pontokat.

Jégkorong
Szerda este fantasztikus mérkőzésen nyert 4-3-ra a Csíkszereda ellen a DEAC jégkorongcsapata az Erste Liga elődöntőjében, így összesítésben 3-1-re szépített. A négy győzelemig tartó párharc pénteken Erdélyben folytatódik. Amennyiben a magyar idő szerint 17:30-kor kezdődő találkozót a hazaiak nyerik, úgy a döntőbe jutnak, a mieink számára pedig véget ér a szezon. Ellenkező esetben vasárnap 19:15-kor a Debreceni Jégcsarnokban ismét összecsapnak a felek.

Röplabda
Szintén bravúros, 3:2-es győzelmet aratott szerdán a Debreceni Egyetem férfi röplabdacsapata a bajnoki címre is esélyes Kaposvár otthonában az Extraliga negyeddöntőjének harmadik mérkőzésén, így a három nyert meccsig tartó párharc állása jelenleg 2-1 a somogyiak javára. Szombaton 18 órakor a DESOK-ban lesz lehetőségük egyenlíteni a fekete-fehéreknek. Ha ez sikerül, akkor kedden jön a mindent eldöntő összecsapás.

Vasárnap 18 órakor a TFSE gárdáját fogadják a DEAC női röplabdázói a DESOK-ban, az NB II felsőházi rájátszásában. A mieink legutóbb elveszítették a BVSC elleni mérkőzésüket, ezért most mindenképpen javítaniuk kell, hogy a dobogóra legyen esélyük.

Kosárlabda
Szombaton 18 órakor a Kecskemétet fogadják a Debreceni Egyetem kosárlabdázói az NB I alapszakaszának utolsó fordulójában. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban rendezendő találkozó sorsdöntő lehet a mieink szempontjából, hiszen a felsőházhoz az első ötben kellene végezni, ami győzelem esetén meg is valósulhatna, de ez függ attól is, hogy az ellenfelek mit játszanak.

Futsal
Hosszabb szünet után folytatódnak a felsőház küzdelmei a férfi futsal NB I-ben. A DEAC péntek délután fél hétkor a Veszprémet látja vendégül az 5. fordulóban. Elek Gergőék az első győzelmükre készülnek, hiszen eddig egy döntetlent tudtak csak elérni, így szeretnék elkezdeni a felzárkózást az élmezőnyhöz.

Labdarúgás
A Kisvárda II otthonában vendégszerepelnek a DEAC labdarúgói az NB III Keleti csoport 27. fordulójában. Székely Dávidék legutóbb a BKV Előre felett aratott győzelemmel egy ponttal közelebb kerültek a második helyhez, így az eredmények kedvező alakulása esetén a hét utolsó napján akár előrébb is léphetnek a tabellán.

Kézilabda
Megkezdik az alsóházi rájátszást a DEAC kézilabdázói az NB I/B-ben. Az első ellenfél vasárnap 14:30-kor a Százhalombatta gárdája lesz a DESOK-ban.

Floorball
Az Ares HC együttesét látják vendégül a Debreceni Egyetem floorballosai az OB I 3. fordulójából elhalasztott mérkőzésén. A Kecskeméti János Sportcsarnokban rendezendő találkozót vasárnap 13 órakor rendezik.

További részletek

 

 

NyD

Emberközpontú HR képzés Debrecenben

Konferencia a tudományos utánpótlásért

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek