Sport
2022-06-01

Teljesült a Forest drukkerek álma

Megnyerve a másodosztályt és az osztályozót, 23 után ismét a Premier League-ben indulhat a Nottingham Forest.

A 60-as évek végén egy sorozat szinte a TV elé láncolta az akkori fiatalságot, de az idősebbeket is, mégpedig a Robin Hood. Nem csoda, hogy a gyerekek gyakran szerettek volna az angol mondakör egyik legismertebb hősének bőrébe bújni. Mivel a „tolvajok fejedelme” a szegényeket megsegítve vívta harcát a nottinghami bíró ellen, így közvetve, de egy angol focicsapat nevét hamar megtanulta az akkori fiatalság.

Valószínűleg ennek köszönhetően, bár meccseket abban az időben nem lehetett élőben nézni, sok gyerek egyik kedvenc csapata lett a Nottingham Forest. Vannak, akik az eltelt évek alatt már másik klubnak szurkolnak, de sokan vannak, akik hűségesek maradtak a piros-fehérekhez.

Az 1865-ben alapított klub a labdarúgó történelem egyetlen csapataként, egy bajnoki címmel, kétszer is elhódította a BL elődjének számító BEK serleget, egyszer pedig megnyerte az Európai Szuperkupát. Az elmúlt évtizedekben többször csődközeli helyzetbe került a klub, megjárta a harmadosztály is, ám a vérbeli Forest drukkerek kitartottak csapatuk mellett.

Ezen szurkolóknak teljesült egy nagy álma, melyre 23 évet kellett várniuk, kedvenceik ismét a legmagasabb osztályban vitézkedhetnek. A csapat megnyerve a másodosztályt (Championship), a Wembley Stadionban rendezett osztályozón 1–0-ra legyőzte a Huddersfieldet, ezzel megváltotta jegyét a Premier League-be. Nem tudni, mire lesznek képesek a legjobbak között a Vörösök, az viszont biztos, a Trent folyó partján lévő stadion, a City Ground lelátói csordulásig megtelnek a bajnoki mérkőzéseken.

 

 

Tábor a jövő kutatóinak

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek