Sport
2021-03-12

Két meccs itthon, egy idegenben

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata Kaposvárra, a női röpisek Szolnokra látogatnak. Labdarúgóink újabb kiesési rangadót vívnak hazai pályán, és szintén itthon játszanak a kézisek.

Kosárlabda - az utolsó idegenbeli megmérettetés az alapszakaszban

A címvédő Szombathely legyőzése után idegenbeli mérkőzés vár a Debreceni Egyetem együttesére a bajnokságban. A mieink Kaposvárra látogatnak az NB I/A alapszakaszának utolsó előtti fordulójában. A pénteken 17 órától kezdődő találkozót az M4 Sport+ élőben közvetíti. Kovács Adrián legénysége már több mint két hónapja nem szenvedett vereséget, nyolcas győzelmi sorozata pedig a leghosszabb a hazai pontvadászatban. A jelenleg harmadik helyen álló DEAC már korábban kvalifikálta magát a rájátszásra, de egy pénteki győzelemmel a pályaelőny is matematikailag biztossá válhat.

 

Labdarúgás – újabb kiesési rangadó

A Kazincbarcika elleni találkozó után a szintén kiesés ellen menekülő Szeged együttesét fogadja a Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a DEAC SportCampuson. A legutóbbi hazai mérkőzésen a mieink bravúros döntetlent értek el a feljutásra esélyes Gyirmót ellen, utána azonban az alsóházhoz tartozó Kazincbarcika otthonában rendkívül gyenge játékkal 3-1-es vereséget szenvedtek. A vasárnap 14.30-kor kezdődő bajnokin lehet javítani.

 

“Jó lenne, ha újabb sorozatot szakítanánk meg, ám azzal is tisztában vagyunk, hogy ez egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak – szögezte le a DEAC kapusa, Tóth Dániel. – Arra számítok, hogy a szegediek nem óvatoskodnak majd, hanem bátran felvállalják a támadásokat. Abba mindenképpen kapaszkodhatunk, hogy hazai pályán általában jobb teljesítménnyel szoktunk előrukkolni. Sajnos a múlt héten a Kazincbarcika otthonában fontos mérkőzésen nem jött össze a pontszerzés. A 3-1-es vereség során súlyos egyéni hibákat követtünk el, emellett a kellő vagányság is hiányzott a játékunkból. Bízom benne, hogy hétvégén bátrabban fogunk futballozni, valamint a malőrök sem jönnek elő” – hangsúlyozta a 27 esztendős hálóőr.

 

Kézilabda – hazai pályán a pontokért

Három nyeretlen mérkőzés után szerdán megtört a jég: Nyíregyházán diadalmaskodtak a DEAC kézisei a szomszédvári rangadón. Szombaton jön az újabb feladat, 16 órától a Mizse KC együttesét fogadjuk a DESOK-ban. Jelenleg a nyolcadik helyen állunk, míg ellenfelünk egy ponttal mögöttünk a tizedik pozíciót foglalja el.

 

“Nagyon bízom benne, hogy sikerült átszakítani a gátat a csapatnak a nyíregyházi sikerrel – kezdte a DEAC rutinos játékosa, Pál Gergely. – A mérkőzést a kezünkben tartottuk, helyén volt a szívünk és az eszünk is, hidegvérrel tudtunk belemenni a végjátékba – amit saját magunknak tettünk nehézzé – és higgadt fejjel nyerni tudtunk. Az elmúlt hetekben három mérkőzésen keresztül nem sikerült győzni, egyedül Balassagyarmatról hoztunk pontot, miután döntetlent értünk el, de ezeken a meccseken a szerencse is inkább az ellenfélnek kedvezett. A Mizse nem egy rossz csapat, kicsit úgy gondolom, hogy kellemetlen stílust képvisel a játékban, régóta együtt van a keret, ez adhat nekik erőt. Nekünk viszont Nyíregyházán sikerült annyi önbizalmat szerezni, hogy le tudjuk őket győzni és itthon tartsuk a két pontot” – zárta Pál Gergely

Mindenkinek van egy csapata

Infrastrukturális beruházások a MK-n

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek