Sport
2022-06-21

Krajcsi Bence a következő szezonban is a DEAC-ot erősíti

A magyar válogatottban bemutatkozó kapuvédő abban reménykedik, hogy a Debreceni Egyetem alakulata újra meghatározó szereplője lesz az NB I-nek.

Férfi futsalosaink jól megérdemelt pihenőjüket töltik, de a vezetőség gőzerővel dolgozik a keret kialakításán. Elek Gergő vezetőedző néhány nappal ezelőtt elárulta, már több játékossal megszületett a megállapodás a folytatásról. Az biztossá vált, hogy a tréner a 2022/23-as idényben is számíthat Krajcsi Bencére, aki kétéves szerződést kötött a klubunkkal.

Ugyan akadt egy kitartó kérőm, ennek ellenére nem sokat gondolkodtam a folytatáson. Nagyon szeretem Debrecent, emellett a csapatnál zajló szakmai munka, továbbá a vezetőség és a gárda hozzáállása egyaránt szimpatikus, és ezeket a tényezőket vettem figyelembe, mielőtt meghoztam a döntést. Az szintén fontos szempont volt, hogy az öt a négy elleni játékban továbbra is kulcsszerepet szán nekem a mester. Idén bravúros teljesítményt nyújtottunk, ezt nehéz lesz megismételni, ám hősies mentalitással bármi elérhető. Úgy gondolom, a felsőházba kerülés elvárható tőlünk, bizakodva várom a következő szezont – nyilatkozta a 22 esztendős kapus.

A magyar válogatott az előző héten Horvátországban szerepelt egy felkészülési tornán. Turzó József a horvátok és a montenegróiak elleni összecsapáson Krajcsinak is bizonyítási lehetőséget adott, aki így átesett a tűzkeresztségen.

Gyerekként arról álmodoztam, hogy futballistaként kerülök be a nemzeti együttesbe, de ez nem jött össze. Hálás vagyok Nagy Imrének, aki korábban azt mondta, hogy ki kellene próbálnom a futsalt. Még mindig nehéz arról beszélni, hogy mit éreztem a debütálásom során, az biztos, hogy hidegrázós pillanat volt. A bemutatkozásom előtt kicsit izgultam, de megpróbáltam élvezni a játékot. Balázs Zoltán kapusedző hasznos tanácsokat adott, amiket igyekszem megfogadni. A szövetségi kapitány egyébként a torna után mindenkit megdicsért. Az utóbbi években folyamatosan megugrottam bizonyos lépcsőfokokat, a következő szint az lehet, hogy tétmeccsen védjek a válogatottban. Nem kényelmesedtem el a meghívótól, sőt, még keményebben fogok dolgozni az újabb lehetőségért – mutatott rá a remek cerberus.

Vívó Eb: Kardcsapatunknak szólt a himnusz

Ugorj fejest a kavalkádba!

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek