Debrecen
2022-03-25

Emberközpontú HR képzés Debrecenben

P2030 Vállalkozásfejlesztési Programot és képzést indít Debrecenben az NI Hungary és az EDC. A kezdeményezés központjában az emberek és vállalkozásaik állnak. A mai napon, azaz március 25-én hivatalosan is megkezdődtek az ingyenes tanfolyamok.

A programot és a képzéseket gyakorlott HR vezetők tartják, a kis- és középvállalkozások döntéshozói részére. Nagy Levente, az NI Hungary HR vezetője hangsúlyozta, hogy a szakmai célok mellett szeretnék, hogy egy olyan munkahelyi közeget hozzanak létre, amely megfelelő minden szempontból, ezáltal közösen akarják formálni az emberközpontú gondolkodást is.

Az EDC és az NI Hungary további közös munka célja, hogy a KKV-kat segítsék az egyre erősödő munkaerőpiacon. Emellett pedig a munkaerő megtartása és bevonzása is fontos Hajdú-Bihar megyében.

A program az emberekről szól, ugye ezért kapta a Debrecen 2030 után a P2030 nevet, azaz People 2030-at. Egy emberközpontú HR képzésről lesz szó, ezzel egy újabb portfólióval és szolgáltatással bővül az EDC Debrecenen keresztül igénybe vehető szolgáltatások köre– emelte ki Barcsa Lajos, Debrecen alpolgármestere.

Kanizsár Levente, az NI Hungary Operatív vezetője elmondta, hogy a képzés 6 modulból fog állni, amelyet március 25-én el is indítottak és előreláthatóan júniusban fogják befejezni. Minden alkalomnak lesz egy adott témája, mint például a munkaerőpiaci verseny bevonzás megtartása, a kompenzáció, vagy éppen a teljesítménymenedzsment.

 Az üzletikörnyezet felméréseknél jött többször is az a válasz a cégektől főleg a KKV-tól, hogy szeretnék, hogyha egy kicsit a HR-rel, a pénzügyekkel és a marketinggel tudnánk segíteni nekik, főleg képzés oldalról. Nem gondoltuk volna, hogy ez a fókusz a miénk lesz, de megkeresett minket az NI Hungary HR igazgatója és ők mondták, hogy szabadidőjükben szeretnének egy olyan programot összeállítani, ami a vállalatikultúra és vállalati képzéshez kapcsolódik – mondta el Harsányi Zsolt, az EDC Debrecen vállalkozásfejlesztési csoportvezetője.

Az ingyenes képzésekre minden KKV vezető jelentkezhetett, azonban az első alkalomra az eredetileg elképzelt csoport létszámot többszörösen is meghaladta a regisztrálók száma, ezért a szervezők kénytelenek voltak kiszűrni az első húsz jelentkezőt. A sajtótájékoztatón kiemelték, hogy a hat előadásból öt alkalommal részt kell venniük, ahhoz hogy sikeres és befejezett legyen a képzés.

Deutsches Kulturforum

Harc a folytatásért

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek