Sport
2022-01-22

Győzelemmel hangolt a Loki

Jól sikerült a főpróba, győzelem a Minaj ellen!

A jövő hétvégi, Kisvárda elleni tavaszi szezonnyitó előtt az utolsó felkészülési mérkőzését játszotta labdarúgócsapatunk szombat délután a Nagyerdei Stadionban. A főpróbán az ukrán élvonalban szereplő FC Minaj volt a Loki ellenfele, amely betegségek miatt ezúttal is nélkülözni kényszerült több játékosát is.

Szakadó hóesésben kezdődött a találkozó, melyen mindössze öt percet kellett várni az első kisebb lehetőségre: Soltész beadása után Charleston fejelt a keresztléc fölé. A 13. percben az ukránok is eljutottak a Loki kapujáig, de a 20 méteres lövés nem talált kaput.

A 26. percig kellett várni a meccs addigi legnagyobb helyzetére, Dzsudzsák balról érkező beadásába Szécsi ért bele középen, a kapus pedig bravúrral mentett szögletre. A 36. percben megszereztük a vezetést, miután Soltész passzolt Ugraihoz, aki szép cselek után gyönyörűen lőtte ki a hosszú felső sarkot.

A szünetben teljes sort cserélt a Minaj, míg a Lokiban Deslandes helyett a pénteken 2025-ig szerződést hosszabbított Bényei Ágoston állt be. Az 55. percben könnyen egyenlíthettek volna az ukránok, ám a hosszún érkező támadó 5 méterről nem talált kaput. Az 59. percben már a DVSC vezetett egy szép támadást, melynek végén Szécsi próbálkozott távolról. Hármas csere következett, David Babunski, Dorian Babunski és Gyönyörű Gergő állt be, míg Dzsudzsák Balázs, Szécsi Márk és Ugrai Roland elhagyta a pályát.

A 65. percben Dorian Babunbski, Bényei, Gyönyörű összjáték után utóbbi játékosunk állt a kapuval szemben, de közeli lövését a kapus szögletre mentette. A pontrúgás után frissen igazolt támadónk fejelt az ukrán hálóőr kezébe. A 67. percben ötödik cserelehetőségét is kihasználta Joan Carrillo, Soltész Dominikot Pintér Ádám váltotta, majd a hajrában Marko Nikolics is beállt Poór Patrik helyére.

A hátralévő időben újabb gól már nem született, így a DVSC egy harcos, küzdelmes mérkőzésen Ugrai Roland góljával 1-0-s sikert aratott az FC Minaj felett a Nagyerdei Stadionban. Jövő hétvégén már az NB I-ben lép pályára a Loki, szombaton 17 órától a Kisvárda látogat a cívisvárosba.

Edzőmeccs

Nagyerdei Stadion, zárt kapu. Vezette: Újhelyi.

DVSC – FC Minaj 1–0 (1-0)

DVSC: Gróf – Poór (Nikolics, 86.), Pávkovics, Deslandes (Bényei, 46.), Charleston – Varga, Baráth – Soltész (Pintér, 67.), Dzsudzsák (David Babunski, 62.), Ugrai (Gyönyörű, 62.) – Szécsi (Dorian Babunski, 62.)

Gól: 1-0 Ugrai (36.)

Sárga lap: Poór (70.)

Forrás: dvsc.hu

Business

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek