Sport
2021-05-10

Újabb kupagyőztes csapata van a DEAC-nak

A Debreceni Egyetem női futsalosai hétvégén bejutottak a Magyar Kupa-döntőjébe, ahol szintén diadalmaskodtak, ezzel elhódították a díszes serleget. Kosarasaink hátrányba kerültek az elődöntőben, de ma hazai pályán egyenlíthetnek a Szolnok ellen. Labdarúgóink döntetlent játszottak az utolsó hazai bajnokin, amerikaifutball-csapatunk pedig Dabason nyert. Kézilabdázóink fájó vereséget szenvedtek.

Kosárlabda – egyenlítési lehetőség
Pénteken a Szolnoki Olajbányász otthonába látogatott a DEAC férfi kosárlabdacsapata a Tippmix férfi NB I/A elődöntőjének harmadik mérkőzésén. A találkozón esélyünk sem volt, az első perceket leszámítva végig a hazaiak akarata érvényesült, s végül kiütéses, 94-57 arányú győzelmet arattak. Hétfő este 18 óra 15 perckor a negyedik mérkőzéssel folytatódnak a bajnoki elődöntő küzdelmei, ezúttal az Oláh Gábor utcai csarnokban csap össze a két gárda.

Mindenki tisztában van azzal, hogy az előző mérkőzésen nem végeztük el megfelelően a feladatunkat – kezdte Kovács Adrián vezetőedző. – Szerencsére a pontkülönbség nem számít a sorozatban, így a nagyobb arányú fiaskónak nincs jelentősége a párharc végkimenetelére nézve. Ettől függetlenül természetesen szeretnénk helyreállítani a becsületünket, és megörvendeztetni szurkolóinkat egy szép sikerrel, ezzel kikényszerítve a mindent eldöntő ötödik csatát. Nem először vagyunk hátrányban, sőt, álltunk már rosszabbul is, ezért nincsenek kételyek sem bennem, sem a fiúkban az iránt, hogy a megfelelő irányelvek betartásával ismét eredményesek lehetünk. Közel egy éve dolgozunk azért, hogy elérjük a célunkat, melynek már a kapujában állunk, így magától értetődő, hogy minden tudásunkat ki fogjuk tenni a parkettre hétfő este” – nyilatkozta a fiatal tréner.

Labdarúgás – pontos hazai búcsú
A Debreceni Egyetem labdarúgócsapata a Pécs elleni mérkőzéssel folytatta remek szériáját. Az enyhítéseknek köszönhetően hosszú idő után végre nézők előtt léphettek pályára a futballistáink a DEAC Sportcampuson. Sándor Tamás együttese ezúttal is jó teljesítményt nyújtott, és ugyan a vendégek szereztek vezetést, de sikerült fordítanunk, majd a hajrában büntetővel egyenlítettek a pécsiek, így 2-2-re végződött a találkozó.

Futsal – kupagyőztes!
A DEAC és az Astra is magabiztos győzelemmel jutott be szombaton a Magyar Kupa-döntőbe (3-0 és 6-2). Arra lehetett számítani, hogy az aranycsata során nem lesz ekkora különbség a két csapat között. A döntőben André Antónia 11. percben szerzett góljával szereztünk vezetést, és mint kiderült, ez volt a meccs egyetlen találata, amivel a Debreceni Egyetem gárdája elhódította a Magyar Kupát! A jégkorongozók után így újabb DEAC-csapat nyert ebben a sorozatban.

A férfiaknál a Berettyóújfalu péntek este 2-1-es győzelmet aratott a Veszprém ellen az NB I-es bajnokságban és ebből a DEAC futsalosai is profitáltak, hiszen biztossá vált, hogy a felsőház után megküzdhetnek a bronzéremért. Elek Gergő tanítványai hétfőn 19 órakor Kecskeméten vendégeskednek, ahol egy diadallal a pályaelőnyt pipálhatják ki.

Kézilabda – rossz napot fogtak ki
A kiesés ellen menekülő Vecsés otthonában szenvedett vereséget a Debreceni Egyetem kézilabdacsapata az NB I/B 20. fordulójában. A hazaiak szinte végig vezettek a találkozón, a DEAC-ban ezúttal nem volt annyi, hogy megfordítsa az állást, így 25-22-es Vecsés-győzelemmel zárult a mérkőzés.

Amerikai futball – győzelem Dabason
Vasárnap a Dabas Sparks együtteséhez látogatott a Debreceni Egyetem amerikaifutball-csapata. A találkozó nagyon fontos volt számunkra, ugyanis a keleti csoportban a rájátszásba jutás miatt a közvetlen riválisokat is le kellett győzni. Már az első negyedben lehetett érezni, hogy egy taktikai párharcot vív majd a két alakulat. A találkozón mindkét csapat sokat hibázott, végül a parádésan teljesítő DEAC-védelem megtartotta az egy labdabirtoklásnyi előnyt, és 8-0-ra nyert.

A defense teljesítette azt, amit kértünk tőle, tehát nulla ponton tartotta a nem gyenge játékerőt képviselő Dabast. Az offense annak ellenére, hogy nem szerzett túl sok pontot rengeteg időt töltött a pályán. Sokat próbáltunk támaszkodni a futójátékra, illetve azért Demkó Balázsnak is még szoknia kell ezt a környezetet. Amellett viszont nem mehetünk el, hogy sok büntetést kaptunk. Ma is érezhető volt azonban a srácokon, hogy nyerni akartak” – értékelte a találkozót Gyarmati Ottó vezetőedző.

Fotó: mlsz.hu

 

Forrás: deac.hu

Ma még a villamos is csicsereg

4 millió 306 ezer a beoltott, 677 az új fertőzött, elhunyt 91 beteg

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek