Sport
2021-01-07

Fucsovics Márton és Balázs Attila: az ausztráliai túra egyben jó felkészülés is lesz

Jó felkészülésnek is tekinti az év hátralévő részére a küszöbön álló, egyhónapos ausztráliai túrát Balázs Attila, a férfi tenisz-világranglista 92. helyezettje.

"Sok kondiedzéssel telt az elmúlt bő két hónap, persze azért teniszeztem is. Az ünnepek alatt kicsit visszavettünk a terhelésből, de lassan túlvagyok a hathetes téli alapozáson" - mondta a teniszező.

"Most még nem érzem magamat igazán a topon, de nem is most kell bombaformában lenni, nálam amúgy is mindig nehézkesen indul az év. Ez az egyhónapos ausztráliai túra egyben jó felkészülés lesz az év hátralévő részére, sok remek játékossal tudok majd edzeni és meccset játszani. Ha netán nem nyerek mérkőzést, akkor is pozitív hozzáállással fogok hazajönni."

A 32 éves játékos elmesélte, hogy sokat edz Fucsovics Mártonnal, az utolsó két hétben szinte minden nap együtt gyakorolnak.
"Párosban együtt indulunk az Australian Openen, szerencsére utolsóként befértünk a 64-es táblára. Ez lesz az első Grand Slam-torna, ahol párosozunk" - közölte Balázs Attila, majd rátért a várható melbourne-i körülményekre.


"Kinn először két hetünk lesz karanténban, csak az edzés idejére hagyhatjuk el a szobát, ahol reggelizünk, ebédelünk és vacsorázunk majd, szóval picit börtönfílingje lesz. Örvendetes, hogy tudtommal korlátozott számban beengednek nézőket az Australian Openre." - tette hozzá.

Végül az idei terveiről azt mondta, azzal lenne elégedett, ha stabilan tartani tudná a tavaly megszerzett pozícióját a top 100-ban.

Fucsovics Márton két hónap szünet után ugyanolyan "éhes" már a versenyzésre, mint tavaly, az amerikai viadalokat megelőző leállás során.
"Az én életem gyerekkorom óta a teniszről szól. Nekem az a természetes, ha úton vagyok és versenyzek. Szeretnék már visszazökkenni a normál kerékvágásba, és azzal tölteni az időmet, amihez értek. Persze, nagyon várom már az első tornákat, emellett szeretem Ausztráliát, jó ott versenyezni. Bízom magamban, és abban is, hogy sikerül" - a magyar éljátékost tavalyi Australian Openen a 20-szoros Grand Slam-bajnok Roger Federer állított meg a nyolcaddöntőben.

Ismét munkába állt a DVSE

Apró féreg vezetett áttöréshez a rák egyik ritka típusának kutatásában - magyar hozzájárulással

MTI

Szerző
Hasonló cikkek