Sport
2021-11-01

Nagy csatában maradtunk alul

A Debreceni Egyetem alakulata megnehezítette a nyáron megerősödött ellenfél dolgát.

A DEAC férfi röplabdázói a Dunaújváros elleni múlt heti győzelem után ma ismét hazai környezetben léphetettek pályára, ezúttal az újonc Kistext érkezett a DESOK-ba. Ellenfelünk a nyáron meglehetősen aktív volt az átigazolási piacon, ennek köszönhetően eléggé megacélosodott erre az idényre, elég csak Kalmár Ákos vagy Makarov megszerzésére gondolni.

A meccs elején Veres Bence tolta a szekerünket, az ászát követően 5:3-ra vezettünk. A vendégek egy remek blokknak köszönhetően vezettek először (5:6). Mindkét oldalon akadtak rossz nyitások, amelyek miatt a trénerek bosszankodhattak. Fazekas Balázs villanásainak hála ismét mi álltunk közelebb az első szett megnyeréséhez (17:15). Kiss Imre sánca miatt ugorhatott talpra a publikum (24:20), végül ez az etap egy pontatlan Kistext-szervával zárult.

A második játékrész alaphangját Fazekas adta meg egy kiváló blokkal. A szakasz közepén Remete László dolgozott remekül a hálónál (11:12). Ezt követően egy 7:1-es szakaszt produkált vetélytársunk, vezetőedzőnk cserékkel próbált új lendületet adni a csapatunknak. A hajrára felkapaszkodtunk, ennek ellenére egalizáltak a fővárosiak.

A harmadik periódus során F. Nagy Bence elképesztő mezőnymunkát tett a közösbe, liberónk gyakran elérhetetlennek tűnő labdákat “kapart össze”. Ettől függetlenül folyamatosan duzzadt a hátrányunk, 12:22-nél már tízzel mentek Weczera Csaba fiai. A hátralévő időben kicsit kozmetikáztunk az álláson, de a Kistext pontszerzése biztossá vált.

A negyedik felvonásban Kalmár nyitásaival gyűlt meg a bajunk, 5:10-nél Fodor Antal időt kért. Egy vitatott ítéletnél nekünk kedvező döntés született, ez pedig ébresztőnek is hatásos volt. Nagy kitartással és alázattal ismét nyílttá tettük a találkozót. A piros lap is felvillant, ennek köszönhetően mi kaptunk egy pontot (17:18). A hajrában apróságok döntöttek, sajnos nem a javunkra. Ugyan a bravúr nem jött össze, ám nem véletlenül kaptak óriási tapsot a végén a cívisvárosi játékosok.

Bagics Balázsék a következő fordulóban a Kecskemétet fogadják.

Extraliga 3. forduló
DEAC-Kistext 1:3 (25:21, 22:25, 16:25, 22:25)

 

Szente Vajk

Vegyes mozgás az ázsiai tőzsdéken

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek