Sport
2021-06-02

Könnyed hétvégi győzelmek

Május utolsó hétvégéjén egy-egy csapatbajnoki találkozó várt a DEAC-DSC II. és III. osztályú férfi teniszezőire. Mindkét ellenfél az adott csoport élmezőnyéhez tartozott, így kiélezett mérkőzésekre lehetett előzetesen számítani, de a vártnál simább győzelmek születtek.

Május utolsó hétvégéjén egy-egy csapatbajnoki találkozó várt a DEAC-DSC II. és III. osztályú férfi teniszezőire. Mindkét ellenfél az adott csoport élmezőnyéhez tartozott, így kiélezett mérkőzésekre lehetett előzetesen számítani, de a vártnál simább győzelmek születtek.

Szombaton a II. osztályú gárda a budapesti Építők TK csapatát fogadta hazai pályán. Ez volt a tavaszi szezon utolsó mérkőzése, a csoport nyolc csapatából ősszel az első négy a felsőházban, a másik négy pedig az alsóházban folytathatja. A csoport élmezőnyének kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy mindenki (DEAC-DSC, Építők, Fót, Ganz-Wekerle) elszenvedett már legalább egy vereséget és az utolsó forduló eredményétől függően bármelyik csapat zárhatott volna az első és a negyedik helyen is. A találkozó végül különösebb izgalmakat nem hozott, a tartalékosan felálló budapesti csapatot 9-0-ra győztük le.

“Az alapszakaszt hat győzelemmel és egy vereséggel zárta a másodosztályú csapatunk – nyilatkozta a DEAC teniszezője, Bellér Gábor. – Szintén ilyen mérleggel végzett a budapesti Ganz-Wekerle is, amely az egymás elleni eredményt is figyelembe véve megnyerte az alapszakaszt. Az őszi rájátszásra egyszerű a feladat: újabb vereséget nem szabad begyűjteni, és a tavaszi 5-4-nél simábban kell legyőzni hazai pályán a jelenlegi csoportelsőt” – hangsúlyozta Bellér Gábor.

DEAC-DSC – Építők (Budapest) 9-0

Egyéniben nyertek: Máthé Gábor, Békési Zoltán, Nyíri Tamás, dr. Szentkirályi Péter, dr. Léka Péter, Molnár Ákos.

Párosban nyertek: Molnár-Máthé, Szentkirályi-Matkó Zoltán, ifj. Varga Ákos-id. Varga Ákos.

Vasárnap a III. osztályú csapat a MEAFC (Miskolc) otthonában vendégszerepelt. Mi veretlenül, míg a miskolciak egy vereséggel vágtak neki az 5. fordulónak, így szorosabb találkozóra lehetett számítani, de sima, 8/1-es DEAC-DSC-siker született. Két kiélezett, döntő szettes mérkőzés volt, melyeken megosztoztak a felek, a további hét találkozó egyértelmű vendégsikert hozott.

A III. osztályú gárdára még egy mérkőzés vár június 5-én, 10 órától a Dóczy utcai Sportcampuson. Az utolsó fordulóban a gyengébbik miskolci csapatot (MIVAS) fogadjuk és a találkozó eredményétől függetlenül csoportelsőként zárjuk az alapszakaszt.

Ősszel ismét teljes fordulót (újabb hat találkozót) rendeznek, az összes mérkőzést figyelembe véve az első helyen záró csapat léphet a magasabb osztályba.

MEAFC (Miskolc) – DEAC-DSC 1-8 

Egyéniben nyertek: Nyíri Tamás, Dr. Bellér Gábor, id. Varga Ákos, Barabás Bence, ifj. Varga Ákos.

Párosban nyertek: Nyíri-Barabás, Bellér-Bányai Benedek, ifj. Varga-id. Varga

deac.hu

Jövő nyártól egy betűvel meghosszabbodnak a rendszámok

Tizenegy évig bujkált a rendőrség elől egy férfi, Németországban fogták el

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek