Sport
2021-10-30

Három pontért utazik a DEAC az újonchoz

Quirikó Vivien vezetőedző úgy kalkulál, hogy a Debreceni Egyetem alakulatára egy masszívan bekkelő vetélytárs vár.

Bajnokcsapatok találkoznak Szigetszentmiklóson vasárnap ebédidőben: a Csepel az előző idényben az NB II Nyugati csoportját nyerte meg, míg a DEAC női futsalosai az élvonalban emelhették magasba a díszes trófeát. A papírforma alapján a cívisvárosi egylet számít az összecsapás esélyesének, de nagy hiba lenne leírni a fővárosi riválist.

“A csepeliek a Budaörs otthonában szoros meccsen maradtak alul, ez is alátámasztja, hogy nem szabad félvállról venni őket. Ettől függetlenül az újonc ellen csak a győzelem lehet a célunk. Ugyan sérülés miatt Krascsenics Csillára és Tóth Nórára sem számíthatunk, ennek ellenére meg kell nyernünk ezt a találkozót. Elképzelhetőnek tartom, hogy a hazaiak a stabil védekezésre helyezik a hangsúlyt, persze az eredmény függvényében lehet, hogy változik a felfogásuk. A hét elején még a regenerációra koncentráltunk az edzéseken, ám szerdától visszatértünk a normális kerékvágásba, a pénteki foglalkozáson pedig a taktikai elemek kerültek a fókuszba” – nyilatkozta Quirikó Vivien vezetőedző.

Együttesünk négy tagja, Torma Lilla, Horváth Viktória, Fülöp Diána és Nagy Anikó bekerült a magyar válogatott Eb-selejtezős keretébe. Játékosaink a minszki tornán kitettek magukért, Horváth három gólt szerzett, rajta kívül Fülöp is beköszönt, de Torma és Nagy produkcióját sem érhette kritika. A cívisvárosi kontingens Quirikó Viviennel vált teljessé, ő Frank Tamás szövetségi kapitány munkáját segítette pályaedzőként.

“Biztos vagyok benne, hogy mindenki pozitív élményekkel gazdagodott Fehéroroszországban. A rendelkezésre álló időből kihoztuk a maximumot, a második hely különösen szép eredmény. A hollandok elleni győzelmet bravúrnak tartom, míg a favorit oroszoktól ugyan kikaptunk, de ezen a meccsen is akadtak biztató megoldásaink. A DEAC-os lányok teljesítménye külön büszkeséggel töltött el, szerintem meghálálták a bizalmat. Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy a szakmai stáb nagyon komoly munkát végzett, sokat tanultam a kollégáimtól” – hangsúlyozta a szakvezetőnk.

Női futsal NB I 2. forduló (pótolt mérkőzés)
Csepel Utánpótlás SE-DEAC
2021. 10. 31. (vasárnap) 12:00, ÁJTI Sport-és Rendezvénycsarnok

COVID-19 intézkedések a Debreceni Egyetemen

Köznevelési kérdésekről egyezettek a Debreceni Egyetemen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek