Sport
2022-01-08

Előnyös helyzetből várnánk a visszavágót

Quirikó Vivien szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem becsülheti le a berettyóújfaluiakat.

Nyolc női futsalcsapat bízhat még abban, hogy idén magasba emelheti a Magyar Kupa trófeáját. A végső győzelem egyik nagy esélyese a címvédő DEAC, amely a negyeddöntőben a Berettyóújfaluval küzdhet meg a továbbjutásért. A párharc első mérkőzését megyei riválisunk otthonában rendezik meg vasárnap 17 órától. Ugrai Csilla tanítványai az első fordulóban a Dunaújvárost búcsúztatták, ezt követően pedig a Csepelt állították meg. Mi a második körben kapcsolódtunk be a küzdelembe, ekkor a Mályit 10-2-re vertük. Az MVFC eddig parádés teljesítményt nyújt az NB II Keleti csoportban, öt forduló után makulátlan mérleggel büszkélkedhet. Nem lesznek ismeretlenek számunkra az újfaluiak, ugyanis gyakran találkozunk velük edzőmeccseken.

– A berettyóújfaluiak ugyan a másodosztályban szerepelnek, ennek ellenére nem szabad lebecsülni őket. A felkészülési találkozókon jó benyomást tettek rám, ettől függetlenül bízom benne, hogy a győzelmünk nem fog veszélyben forogni. Sok múlik majd azon, hogy a lehetőségeinket milyen arányban tudjuk gólra váltani – nyilatkozta Quirikó Vivien.

Együttesünk évnyitója kiválóan sikerült, ugyanis csütörtökön a TFSE elleni bajnokit 6-0-s diadallal zárta. A meccs első találatát Fülöp Diána szerezte a hatodik percben, ezt követően Üveges Katalin, Tóth Anita és Krascsenics Csilla is beköszönt, utóbbi játékos háromszor ünnepelhetett.

– Az ősszel 10-0-ra nyertünk a budapestiek otthonában, így ismét magabiztos sikerben reménykedtünk. A hat gólunk mellett sok helyzetet dolgoztunk ki, többször a kapufát találtuk el. Azt sem szabad elfelejteni, hogy egy ennyire mélyen védekező ellenféllel szemben mindig nehéz játszani. A szögleteknél és a pontrúgásoknál olykor hibáztunk, erre fel is hívtam a lányok figyelmét. Összességében elégedett voltam a teljesítményünkkel, hiszen végig kézben tartottuk a mérkőzést. Annak külön örülök, hogy mindenki pályára léphetett. Megkockáztatom, hogy a hétvégi kupameccsen nehezebb dolgunk lesz – zárta mondandóját a vezetőedzőnk.

Magyar Kupa-negyeddöntő 1. mérkőzés
MVFC Berettyóújfalu-DEAC
2022. 01. 09. (vasárnap) 17:00, Pálfy István Rendezvénycsarnok

Fotó: Derencsényi István

Szlovéniában lerövidítik a karantén időtartamát

Férfi kosárlabda NB I - Sima szolnoki siker Debrecenben

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek