Sport
2021-12-26

Nem tetszett az Újpest karácsonyi ajándéka a DEAC-nak az Erste Ligában

A DEAC hazai környezetben, hosszabbításos meccsen 6-5-ös vereséget szenvedett az Újpest együttesétől vasárnap este a jégkorong Erste Ligában.

Az első harmadban a csapatok hamar felavatták Magyarország két, jelenleg talán legjobb formában lévő kapusát. Előbb Hetényi Zoltán kapuját vette be az Újpest, pár perccel később pedig Rajna Miklós kapujába talált be a DEAC csapatkapitánya, Berta Ákos. A vendégeknek azonban erre is volt válasza és 2-1-re vezettek alig 10 perc után. A következő ütésváltás az első játékrész utolsó percében történt. Előbb a fővárosiak növelték 3-1-re előnyüket, majd fél perccel később Rastislav Spirko is betalált, így 3-2-es újpesti vezetéssel vonultak szünetre a felek.

A második harmad igazán közönségszórakoztató játékot és az elsőhöz hasonlóan sok gólt hozott. 8 perc után a vendégek gyorsan két gólt szereztek, amivel már 5-2-re is vezettek a Debreceni Jégcsarnokban. A DEAC azonban felállt a padlóról, illetve ebben az esetben a jégről, és Vojtech Kloz valamint Vladislav Kuleshov találtaival ismét 1 gólra zárkózott. Az utolsó 20 perc előtt tehát 5-4-re vezetett az Újpest Debrecenben.

A DEAC az utolsó játékrészben mindent megtett az egyenlítésért, és ezt 16 másodperccel a találkozó vége előtt koronázta sikert. Vladislav Kuleshov góljával a DEAC 5-5-re mentette az eredményt, így jöhetett az 5 perces hosszabbítás.

A ráadásban a vendégek rutinos játékosa, Benk András talált be elsőként, amivel eldöntötte a meccset. Az Újpest 6-5-re nyert Debrecenben, a DEAC pedig csütörtökön 19 órától a Győr ellen zárja a 2021-es évet a Debreceni Jégcsarnokban, ez előtt azonban kedden még a MAC vendégeként száll jégre a debreceni alakulat.

 

A Tankcsapda után jön az AC/DC

Koronavírus: 350 új eset Hajdú-Bihar megyében hétvégén

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek